У Раді хочуть заборонити всі російські назви в Україні, а в росії заборонили порівнювати СРСР і Третій Рейх

Читать на русском
Автор
5237
У росії продовжують обмежувати населення абсурдними заборонами Новина оновлена 07 квітня 2022, 22:27
У росії продовжують обмежувати населення абсурдними заборонами. Фото https://www.istpravda.com.ua/

В Україні збираються "деколонізувати" топоніми

В Україні хочуть заборонити будь-які назви міст, вулиць та інші топоніми, пов'язані з російською федерацією та росіянами. До списку увійшли навіть поети та письменники.

Про це йдеться у законопроєкті №7253 про географічні назви, який був зареєстрований у вівторок, 5 квітня.

Так, згідно з текстом документа, в Україні планують провести "деколонізацію" топонімів.

"Атрибутами міської топоніміки продовжують залишатися площа Амурська, вулиці Байкальська, Білгородська, Біломорська, Брянська, Волгоградська, Волго-Донська, Волзька, Волховська, Грозненська, Донська, а також Багратіона, Бестужева, Герцена, Олександра Блока, Достоєвського, російського мореплавця Дежньова", — зазначається у пояснювальній записці до документа.

Скріншот з сайту ВРУ

Що стосується країни-агресора, то там продовжують обмежувати свободу слова населення та впроваджувати жорсткі штрафи. Відтепер на території російської федерації забороняється порівнювати СРСР і нацистську Німеччину.

Відповідний законопроєкт прийняла держдума росії у третьому (кінцевому) читанні.

Так, згідно з новими обмеженнями, громадянам загрожуватиме штраф до двох тисяч рублів або арешт до 15 діб. Для посадових осіб заперечення вирішальної ролі радянського народу в розгромі нацистської Німеччини ввели штрафи до чотирьох тисяч рублів, для юросіб – 50 тисяч рублів.

Також в рамках нового законопроєкт для росіян запроваджуються ще більші штрафи за повторні порушення.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що окрім введення нових штрафів у росії вже встигли зробити усе, аби жителі країни не дізналися правдивої інформації та заблокували сервіс News.Google.