Хакери атакували сайт виробника російських бойових літаків

Читать на русском
Автор
9241
Ілюстративне фото: літак Су
Ілюстративне фото: літак Су

Юрій Слюсар перебуває на посаді з 2020 року

В суботу, 2 квітня, з'явилось повідомлення про те, що генеральний директор компанії-виробника літаків "Су", які вже 38 днів поспіль знищують мирне населення та інфраструктуру в українських містах, нібито засудив війну росії проти України та написав заяву про звільнення.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Юрій Слюсар, який є гендиректором ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація", дочірньою компанією якої є "Сухой", начебто заявив, що упродовж місяця він спостерігав за знищенням українських міст та, врешті решт, вирішив звільнитись через дії російської влади по відношенню до України. Про це йшлося у тексті його заяви про звільнення.

"Я приходив на посаду керівника з бажанням зміцнити російську авіаційну галузь, але навіть не уявляв, що літаки, що їх очолюю, будуть бомбити мирні райони Харкова, де колись працював засновник ОКБ "Сухий", — йдеться в тексті фейкового документа.

Окрім того, у тексті йшлося про те, що для Слюсаря проведення "спецоперації в Україні" стало вкрай важким пунктом, який він просто не може перейти, знаходячись на посаді гендиректора.

Колишній керівник також нібито наголошував у своїй заяві, що працювати у компанії та очолювати колектив із великою історією для нього було великою честю, проте стояти у керма компанії, яка сьогодні створює зброю для вбивства мирних громадян, він не хоче.

"Я не хочу бути причетним до знищення славного імені "Сухий", а також не поділяю рішень, які зараз виходять з кабінетів керівників російської федерації. Ухвалення рішень про звільнення співробітників та конструкторів, це фінал історії "Сухого". Я не можу дивитися як знищують колір російського авіапрому внаслідок недалекоглядних рішень уряду нашої Батьківщини", — зазначалося в заяві.

Офіційна заява Генерального директора компанії-виробника літаків "Су"

Пізніше факт відставки був спростований самим керівником, а у компанії заявили про хакерську атаку, — пише "Interfax".

"Хакерська атака на сайт "Сухого". Приклад інформаційної війни проти росії та нашого авіабудування. Ми підтримуємо президента. На жалюгідні уколи відповімо ще ударнішою працею. Наше завдання — дати країні крила. Весь 100-тисячний колектив корпорації, продовжує роботу, виконання завдань держоборонзамовлення та постачання літаків до Міноборони росії для забезпечення безпеки нашої країни", — йдеться у заяві Слюсаря.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в рамках кримінального провадження український суд арештував 12 транспортних літаків Ан-124-100 "Руслан", які належать російській авіакомпанії "Волга-Днєпр".