росія загнала себе в пастку: терорист Гіркін поскаржився на проблему

Читать на русском
Автор
2344
Терорист обурений поведінкою російських контрактників
Терорист обурений поведінкою російських контрактників. Фото росЗМІ

Багато військовослужбовців Росії відмовляються їхати воювати

Російський бойовик Ігор Гіркін, який нещодавно заявив, що росії вже не виграти війну проти України, тепер вважає, що в кремлі зробили помилку, назвавши те, що відбувається "спеціальною операцією". За його словами, тепер усіх військовослужбовців-контрактників, які зараз йдуть з армії Росії, не можна покарати, адже офіційного призову, а тим більше оголошеної війни не було.

Уривок зі свіжого інтерв’ю колишнього ватажка терористів "ДНР" опублікував у своєму Telegram-каналі радник голови МВС Антон Геращенко.

Армія України знищує техніку росіян — фото дивіться у нашому Telegram

За його словами, багато службовців, які підписали контракт, відразу розривають його, відмовляючись далі залишатися в армії, коли йдеться про відправку в Україну.

"Я готовий був служити у мирній армії, мене все влаштовувало, а ось тепер — ні. І що ви мені зробите? Максимум — звільните з армії", — говорить Гіркін про те, що довелося вислухати від солдатів з росії.

Бойовик стверджує, що таким чином багато військових "фактично дезертують", проте покарати їх за такий "військовий злочин" не можна.

"Чому? Війни немає — отже, закони воєнного часу не працюють", — резюмує Ігор Гіркін.

Нагадаємо, що разом з тим, як лави російської армії зменшуються ще й завдяки зусиллям українських захисників на лінії фронту, у Москві сподіваються, що в регіонах вдасться знайти охочих воювати добровольців. Втім, поки навіть ця задумка не надто позитивна для військового керівництва — наприклад, на всю Калінінградську область знайшлося аж 17 людей, які готові йти воювати. При цьому загальне населення регіону становить понад мільйон жителів.