У росії та Білорусі противники війни вже карають за символ Z (відео)

Читать на русском
Автор
4988
рашистський символ "Z" на машинах
рашистський символ "Z" на машинах. Фото Колаж "Телеграфу"

За підтримку війни слід розплачуватися

Літери латинського алфавіту, які війська росії використовують для маркування своєї техніки під час вторгнення в Україну, в рф стали наклеювати і на прості автомобілі демонструючи таким чином підтримку дій окупантів.

Але не всім це припало до смаку. У мережі з’явилося відео, як водій демонструє прорізані шини на автомобілі та розбите скло, заявляючи, що це зробили за напис "VZ Нам не соромно".

Також він зазначає, що відео записано у Костромі.

Увага: у відео є нецензурна лексика 18+.

Це не перший випадок реакції адекватного російського співтовариства використання символіки загарбників. Раніше публікувалося відео, в якому за "Z" у російській культурній столиці Санкт-Петербурзі розбили авто.

У Білорусі рашистів також не люблять. У місті Новогрудок хлопець вирішив нанести на своє авто Z. Її прибрали місцеві жителі та написали "Слава Україні".

проти символа Z в Білорусі

Свою підтримку планів кривавого диктатора Володимира Путіна демонструють різні російські офіційні особи. Вони навіть вирішили писати КуZбас і Zaбайкалля. Також ініціативу наклеїти на маршрутки таку букву та використати її в інших видах прийняли чиновники у кількох регіонах.

Нагадаємо, рашистське використання "Z" у Чехії хочуть прирівняти до свастики та заборонити. За його використання мають намір притягувати до кримінальної відповідальності.

Як раніше писав "Телеграф", у Росії визнали, що розбомбили пологовий будинок у Маріуполі, але при цьому заявили, що не нападали на Україну.