Ще ряд найбільших зарубіжних компаній йдуть з росії

Читать на русском
Автор
760
Ще ряд компаній залишають російський ринок
Ще ряд компаній залишають російський ринок

Nestle, тютюнові компанії та виробник ігор Sony, Nissan також йдуть з росії.

Найбільші у світі виробники призупиняють усі капіталовкладення та йдуть з ринку росії після її вторгнення в Україну.

9 березня до списку корпорацій, що відмовляються від участі в росії, приєдналися: найбільша у світі група з виробництва упакованих продуктів харчування Nestle, тютюновий гігант Philip Morris та виробник відеоігор Sony.

Як передає Reuters, рішення швейцарської компанії Nestle послідувало за аналогічними діями інших великих виробників продуктів харчування, на яких споживачі чинять тиск з метою виступити проти військової агресії.

Так само, в той час як виробник сигарет Imperial Brands припинив діяльність у росії, конкурент Philip Morris заявив лише про скорочення виробництва.

Sony, чия кіностудія вже припинила випуск ігор у росії, у середу, 9 березня, зробила додаткові дії, заявивши, що її ігровий підрозділ PlayStation припинить постачання та операції в росії.

Крім того, низка інших компаній також приєднуються до світової спільноти у заклику до миру в Україні:

Nissan зупинив виробництво в росії та експорт у країну автомобілів.

Mars призупинила рекламу та інвестиції у росії.

Мережі готелів Hilton та Hyatt зупиняють розвиток бізнесу.

Японські корпорації Hitachi і Nintendo призупиняють постачання в росію своєї продукції — ігрових консолей, таких як Nintendo Switch, та програмного забезпечення

Американський медіахолдинг WarnerMedia призупинить ліцензування нового контенту

Epson призупиняє постачання продукції в росію та білорусію

Американський виробник будівельної техніки Caterpillar зупиняє роботу своїх підприємств у росії

Американська Brown-Forman, що є виробником віскі Jack Daniel’s та горілки Finlandia, також припиняють співпрацю.

Зазначимо, що багато підприємств стикаються з труднощами при роботі в росії через санкції та відсутність доставки, а також через тиск з боку споживачів та інвесторів, і описують припинення роботи в росії в більш практичних термінах, не звинувачуючи російський уряд у нападі на Україну.

Нагадаємо, на 10 березня працювати в Росії або співпрацювати з країною та її громадянами, постачати туди свою продукцію та сервіси відмовилися сотні компаній.

Водночас залишаються й такі виробники, які продовжують працювати із країною-агресором. Список таких компаній надало Міністерство закордонних справ України.