У Росії створюють свій "Правий сектор" для боротьби з Путіним — джерело

Читать на русском
Автор
19728
Не всі у спецслужбах РФ згодні з діями російського президента
Не всі у спецслужбах РФ згодні з діями російського президента. Фото Відкриті джерела

Незадоволених наслідками "спецоперації в Україні" стає все більше — і це небезпечно для влади

Невдоволені війною в Україні російські силовики та радикальні сили створюють у Росії організації для протестів проти влади. Одну з них спеціально назвуть "Правий сектор", щоб залякати керівництво РФ.

Про це "Телеграфу" розповів співробітник російської ФСБ, який виступає проти війни РФ в Україні.

"Ситуація ускладнюється, війну треба закінчувати, тому серйозні рухи вже розпочинаються", — зазначив він.

За словами російського силовика, він має надії, що до серйозних протестів не дійде – влада злякається та припинить війну. "Саме тому організатори протестів вирішили використати назву "Правий сектор". До українців ця організація жодного відношення не має, але цих слів у Росії дуже бояться, тому вирішили психологічно натиснути на владу. Є розрахунок, що як тільки Путін почує про "Правий сектор", одразу замислиться, а чи правильно він усе робить", — розповів співробітник ФСБ.

При цьому, за словами співрозмовника Телеграфа, якщо влада не злякається, то у РФ можуть виникнути серйозні протести.

"Радикалів у нас достатньо, плюс багато хто незадоволений тим, на що перетворюється країна. Вже є достатньо людей, які готові атакувати поліцію або вчиняти інші силові дії. Розглядається навіть захоплення будівель органів влади у великих містах. На місці влади я б задумався. Багато росгвардійців зараз залучені на українському фронті, сил на придушення протестів, якщо вони справді стануть радикальними, може й не вистачити", — резюмував він.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Московській області РФ підпалили військкомат. Річ у тім, що, глянувши на величезну кількість убитих на українській землі російських військових, прості росіяни не хочуть йти служити до армії. Тим більше, що в Міноборони РФ відкрито визнали, що до війни проти України залучають, зокрема, солдатів строкової служби.