"Хто допомагає Україні, той працює на мир": в Італії прокоментували можливість передачі літаків для ЗСУ

Читать на русском
Автор
1927
Eurofighter Typhoon
Eurofighter Typhoon

Рим продовжить надавати ЗСУ підтримку зброєю та технікою

Керівництво Італії не вважає, що постачання зброї Україні веде до ескалації війни і готове розглянути питання про передачу бойової авіації.

Як повідомила прем’єр країни Джорджія Мелоні під час пресконференції за підсумками саміту ЄС, позиція Риму в цьому плані є гранично зрозумілою і послідовною.

"Італія повністю віддана справі фінансової, військової та гуманітарної допомоги", — сказала вона, додавши, що говорила про це з президентом України Володимиром Зеленським.

Зокрема Мелоні зазначила, що найближчими днями її країна разом із Францією остаточно оголосять про передачу новітніх систем ППО SAMP/T.

Що стосується постачання літаків, то у випадку, якщо міжнародна спільнота виявлятиме більше активності у цьому питанні, Італія "виконає свою частку на 100%"

"Я абсолютно не згодна з тим, що військова допомога веде до ескалації війни. Хто допомагає Україні, той працює на мир", — додала Мелоні.

Як повідомлялося раніше, президент Франції Еммануель Макрон напередодні також не став виключати можливості передачі літаків Україні, проте він переконаний, що наразі ЗСУ потрібна інша техніка.