Франція не дасть Україні своїх танків: стали відомі причини

Читать на русском
Автор
5091
Танк Leclerc
Танк Leclerc. Фото Вікіпедія

Франція зараз має всього 226 танків Leclerc

Франція заявила про неготовність поставити Україні танки Leclerc. Як виявилося, вона не має цієї військової техніки, щоб зараз допомогти нею нашій країні.

Як пише французька газета Le Monde, перспектива передачі Києву приблизно сотні цих танків серйозно послабить обороноздатність Франції, армія якої має зараз всього 226 Leclerc. З них експлуатуються лише 60% (близько 135), а решта використовують у навчальних цілях.

Водночас наголошується, що дані машини є складними в обслуговуванні та мають низку технічних недоліків. На думку французьких експертів, передача десятка таких танків не змінить ситуацію для Франції, але водночас зусилля на навчання українських військових з обслуговування танків будуть непропорційними до реальної користі.

Поставку танків Leclerc обговорювали у телефонній розмові президент Франції Еммануель Макрон і Володимир Зеленський. Як повідомило газеті джерело в Єлисейському палаці, дискусії з цього приводу тривають. Там вважають, що Києву краще використовувати німецькі танки Leopard 2, які "легше обслуговувати й усувати неполадки".

Зазначимо, що під час робочої поїздки до Парижа прем’єр-міністр Денис Шмигаль спробував домовитися про постачання "Леклерків" Україні. Ці танки могли значно допомогти українським військовим на полі бою. Машини мають гарну броню, яка захищає від снарядів, а додатковий захист башти й корпусу танка допомагає максимально вберегти техніку від ударів згори.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Німеччина офіційно оголосила про передачу Україні танків "Леопард". Пізніше були названо строки, в які ці машини можуть опинитися в нашій країні.