"Золотий" удар по росії: ЄС вводить нові санкції проти російських компаній та громадян

Читать на русском
Автор
3583
Володимир Машков, Сергій Безруков та "Нічні вовки" стали підсанкціонними
Володимир Машков, Сергій Безруков та "Нічні вовки" стали підсанкціонними. Фото twitter.com/Lyzhin89C

Персональні санкції торкнулися навіть пропутінських акторів

У четвер, 21 липня, на 148-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну Євросоюз запровадив 7-й пакет санкцій щодо росії.

Згідно з опублікованим документом, вводиться заборона на "прямий і непрямий" імпорт російського золота та заморожування активів "Сбербанку". Крім того, обмеження стосуються й низки відомих росіян.

У "чорному списку" ЄС опинилися деякі російські актори, політики, бізнесмени, родичі олігархів, на яких переписують майно. Зокрема, ЄС запровадив персональні санкції проти:

  • першого заступника прем’єр-міністра росії андрія бєлоусова;
  • мера Москви сергія собяніна;
  • акторів володимира машкова та сергія безрукова;
  • сина голови ростеха сергія чемезова;
  • депутата держдуми адама делімханова

Також запроваджено обмеження проти фонду "русский мир", россотрудничества тощо. Підсанкційним став байкерський клуб "Нічні вовки", який прославляє путіна та "російський світ".

Крім того, 7-й пакет санкцій закрив недоліки попередніх. Наприклад, росіяни не зможуть користуватися не лише європейськими портами, а й шлюзами.

Додамо, що найсильнішим обмеженням у цьому пакеті стала заборона імпорту золота в ЄС. Євросоюз більше не купуватиме не лише російські золоті зливки, а і ювелірні вироби. У 2021 році бюджет рф поповнився на 19 мільярдів доларів за рахунок продажу золота, більшість якого "відходила" в європейські країни.

Раніше повідомлялося, що США послабили санкції проти росії у деяких сферах.

Нагадаємо, у липні Канада посилила санкційний тиск на рф.