Шольц відповів на хитрий "газовий удар" від путіна

Читать на русском
Автор
7500
Олаф Шольц
Олаф Шольц. Фото dw.com

Канцлер Німеччини нагадав росії про контракти

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відреагував на рішення путіна перевести оплату поставок російського газу на експорт до "недружніх країн" у російські рублі.

За словами німецького політика, контракти на постачання російського природного газу передбачають оплату в доларах або євро. Про це Шольц заявив на прес-конференції у Брюсселі за підсумками зустрічі лідерів "Великої сімки", повідомляє "Телеграф".

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

"Всюди діють тверді договори, в яких зазначення валюти, в якій відбувається оплата, є частиною контракту. Це те, що має діяти… У більшості випадків там зазначені євро або долар", — заявив канцлер.

Раніше "газовий удар" кривавого диктатора путіна прокоментували в Офісі Президента. Так, радник голови ОП Михайло Подоляк заявив, що таким чином у росії намагаються позбутися страху перед санкціями Євросоюзу та США.

Нагадаємо, що найбільші у світі компанії вже відмовляються від нафти та газу з росії. Слідом за Shell про вихід з російського ринку заявила і транснаціональна нафтогазова компанія British Petroleum.