У Чехії хочуть заборонити символ рашистів Z і прирівняти його до свастики: подробиці

Читать на русском
Автор
532
Символ Z використовують російські окупанти, які воюють з Україною
Символ Z використовують російські окупанти, які воюють з Україною. Фото radiokp.ru

Використання Z-символу рашистів у Чехії можуть сприйняти як злочин проти миру.

Влада Чехії планує прирівняти Z-символ, який використовують російські окупанти у війні з Україною, до нацистської свастики й притягувати за його використання до кримінальної відповідальності.

Як передає місцеве видання Seznam Zprávy, про це заговорили після того, як символ російських загарбників все частіше почав з'являтися на чеських вулицях та у соцмережах.

Зазначається, що влада Чехії почала говорити про те, щоб прирівняти використання Z-символу до нацистської свастики. І за його використання в Чеській Республіці карати згідно з законом.

Ймовірність введення таких санкцій підтвердили у поліції та Міністерстві внутрішніх справ країни, однак представники відомств зазначили, що кожен окремий випадок використання Z-символу рашистів вивчатиметься індивідуально.

"У нашій правовій системі немає списку заборонених символів, завжди важливим є контекст. Органи, які ведуть кримінальні справи, переслідують не самі символи чи літери, а конкретні дії та наміри", — заявила речниця чеського МВС Гана Мала, додавши, що використання символу Z може означати схвалення війни, що є злочином проти миру.

Нагадаємо, що в українському Міноборони пояснили, що означає символ росіян Z та при чому тут нацисти з їх свастикою.