П'ять місяців полону: Ізраїль звільнив ще двох заручників ХАМАСу (відео)

Читать на русском
Автор
Чоловіки перебували в полоні з 7 жовтня 2023
Чоловіки перебували в полоні з 7 жовтня 2023. Фото Колаж "Телеграф"

Вони були серед 250 осіб, захоплених під час рейду бойовиків ХАМАС

Армія Ізраїлю в ніч на 12 лютого врятувала двох заручників, що перебували у полоні в секторі Гази. Обидва чоловіки були серед заручників терористів з 7 жовтня 2023. Їх викрали з кібуцу Нір Іцхак під час нападу ХАМАС на Ізраїль.

Про це повідомляє Reuters. Чоловіки були серед 136 заручників, які, за даними Ізраїлю, досі перебувають у полоні бойовиків.

"Спільну операцію провели Армія оборони Ізраїлю, внутрішня служба безпеки Ізраїлю та спеціальний підрозділ поліції у Рафасі. Звільненими заручниками є 60-річний Фернандо Саймон Марман і 70-річний Луї Харе. Вони були серед 250 осіб, захоплених під час рейду бойовиків ХАМАС 7 жовтня, який спровокував війну Ізраїлю проти Гази", — пишуть у виданні.

Фернандо Марман і Луї Харе возз'єдналися зі своїми близькими

Заручників було звільнено внаслідок спецоперації, під час рейду до міста Рафах на півдні Сектору Гази. Операція проходила одночасно з нанесенням авіаударів армією Ізраїлю. Разом з тим, підпорядковані ХАМАС чиновники заявили, що в Рафасі від авіаударів загинули, щонайменше, 67 палестинців, а десятки були поранені.

Що відомо про інших заручників

Станом на 7 жовтня 2023 року було відомо про, щонайменше, 248 заручників, яких палестинські бойові угруповання на чолі з ХАМАС вивезли до Гази. Серед полонених було понад 120 цивільних, з яких 32 дитини, 24 іноземці та 28 осіб з множинним громадянством.

В Reuters пишуть, що за словами військових Ізраїлю, з того часу, щонайменше, 32 заручники загинули. Разом з тим, The New York Times із посиланням на дані звіту ізраїльської розвідки пише про те, що понад 20 інших заручників також могли вже бути вбиті.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу наказав військовим розробити план знищення бойовиків ХАМАС в місті Рафах. Наразі в місті знаходиться щонайменше 1,3 млн палестинців, які втекли від бойових дій з північної частини Сектора Гази.