У НАТО назвали дату наступного "Рамштайну" для України

Читать на русском
Автор
Засідання у форматі "Рамштайн" Новина оновлена 09 лютого 2024, 16:38
Засідання у форматі "Рамштайн". Фото Цензор.НЕТ

Зустріч відбудеться у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі

Наступне засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться у середу, 14 лютого. Зустріч відбудеться у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

Про це йдеться на сайті НАТО, передає "Інтерфакс-Україна". Крім того, наступного дня, 15 лютого, відбудеться зустріч міністрів оборони країн-членів Альянсу під головуванням генерального секретаря Єнса Столтенберга.

"Міністри оборони країн НАТО зустрінуться у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі 15 лютого 2024 року. Засідання пройде під головуванням генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга. Окреме засідання Контактної групи з оборони України, організоване США, відбудеться у штаб-квартирі НАТО 14 лютого", — сказано в анонсі засідання.

У засіданні, як очікується, візьме участь і міністр оборони України Рустем Умеров.

Нагадаємо, Європейський Союз планує передати Україні 1 млн. 155 тисяч боєприпасів до кінця 2024 року. Як зазначив Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, здатність оборонно-промислового комплексу ЄС підвищилася на 40%. В даний час оборотна промисловість продовжує зростати та розвиватися.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на думку військових чиновники Естонії, Україна може здобути перемогу над Росією скористатися перевагами у військовому плані.