Удар по базі США в Йорданії: американські солдати загинули через помилку — WSJ

Читать на русском
Автор
Військовий США
Військовий США. Фото freepik.com

Постраждали десятки військових

Сили ППО США в Йорданії могли припуститися помилки під час ідентифікації безпілотника, від вибуху якого загинули троє американських військовослужбовців. З цієї причини дрон не був перехоплений.

За даними розслідування, ворожий безпілотник наблизився до своєї мети, коли на базу повертався американський безпілотник. Саме очікування безпілотника США ввело в оману і в результаті атакуючий БПЛА не було перехоплено. Про це пише видання Wall Street Journal, із посиланням на офіційне джерело.

Нагадаємо, днями внаслідок односторонньої атаки безпілотника на аванпост США на північному сході Йорданії загинуло троє американських військових. За уточненими даними Центрального командування збройних сил США (Centcom), ще 34 отримали поранення та травми. Вісім поранених було евакуйовано з Йорданії для подальшої госпіталізації. Офіційні особи заявили, що дрон був запущений бойовиками, що підтримуються Іраном, і, судячи з усього, прибув із Сирії.

Президент США Джо Байден заявив, що США "мають відповісти" на атаку безпілотника на американський аванпост у Йорданії. Він звинуватив підтримуваних Іраном бойовиків у перших жертвах США після кількох місяців ударів таких груп проти американських військ на Близькому Сході.

Як повідомляв "Телеграф", Іран заперечує причетність до атаки на базу США в Йорданії. Представник міністерства закордонних справ країни Насер Канаані заявив, що Іран нібито не віддає наказів "групам опору", що існують на Близькому Сході.