Багато військових ЦАХАЛ загинули в Газі: це найбільші втрати в одному інциденті

Читать на русском
Автор
1428
ЦАХАЛ зазнав великих втрат у Газі
ЦАХАЛ зазнав великих втрат у Газі. Фото Відкриті джерела

Ізраїльські військові замінували дві двоповерхові будівлі, щоб підірвати їх для створення буферної зони

У Секторі Газа було вбито 24 ізраїльських військових за один день. Це стало найбільшою одноразовою втратою ЦАХАЛа з початку операції проти бойовиків.

Про це повідомляє The Times of Israel, посилаючись на представника Армії оборони Ізраїлю Даніеля Хагарі. Наголошується, що військовослужбовці загинули у понеділок, 22 січня.

У матеріалі уточнюється, що напад на ізраїльських військових було скоєно в центральній частині сектора Газа приблизно за 600 метрів від кордону Ізраїлю. Воїни замінували дві двоповерхові будинки, щоб підірвати їх для створення буферної зони.

Загиблі були резервістами. Також відомо, що є постраждалі. Так, кілька солдатів отримали поранення й один із них зараз у тяжкому стані. Загалом від початку операції країна втратила 219 військовослужбовців.

Тим часом американське видання Axios з посиланням на джерела в уряді Ізраїлю пише, що країна пропонує бойовикам ХАМАС припинення вогню в Секторі Газа на два місяці в обмін на всіх заручників, яких утримують у Газі.

Пропозиція ХАМАСу була передана через катарських та єгипетських посередників. Ізраїль запропонував такі кроки:

  • насамперед звільняють хворих заручників, а також чоловіків та жінок віком від 60 років;
  • наступними звільняють жінок-військових, цивільних чоловіків віком до 60 років, чоловіків-військових;
  • тіла загиблих заручників також мають бути повернуті;
  • разом із припиненням вогню мають бути звільнені й палестинські ув’язнені.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що після загибелі заступника глави політбюро ХАМАС Салеха аль-Арурі. Після цього бойовики заморозили переговори із ЦАХАЛ.