Путін хитає Близький схід: РФ стягнула війська до Ізраїлю та почала "патрулювання", але це прикриття - ЗМІ Ізраїлю

Читать на русском
Автор
10577
РФ почала повітряне патрулювання біля кордонів Ізраїлю Новина оновлена 21 січня 2024, 21:48
РФ почала повітряне патрулювання біля кордонів Ізраїлю. Фото twitter.com/mod_russia

"Кремль лютує через те, що Ізраїль з високою інтенсивністю працює проти Сирії"

Росія продовжує розпалювати ситуацію не лише в Європі, а й на Близькому Сході. Країна-терорист стягнула свої війська ближче до Ізраїлю.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ. За їхніми даними, минулого тижня в Ізраїлі помітили російський гелікоптер, який пролітав поблизу лінії припинення вогню на сирійській території. Літальний апарат довгі хвилини летів уздовж лінії, а потім повернув на схід, углиб Сирії.

Через день після цієї події, що пройшла без особливої уваги громадськості та ЗМІ в Ізраїлі, офіційне російське інформаційне агентство "ТАРС" опублікувало заяву, згідно з якою авіація російської армії розпочала патрулювання вздовж "лінії Браво" режиму припинення вогню між Ізраїлем та Сирією. РФ же нібито "стежитиме за ситуацією".

"Але справжня мета Москви – не моніторинг. Фактично, на тлі повідомлень про активізацію ізраїльських операцій у Сирії, Кремль хоче завадити та утримати Ізраїль від атак на іранські об’єкти, а також на об’єкти Хезболли та палестинців, які діють у Сирії на службі Хезболли, а також запобігти озброєнню переведення з Сирії до Хезболли. І все це під виглядом так званого російського спостереження за тим, що відбувається на лінії припинення вогню між Ізраїлем і Сирією", — припускають журналісти.

Зазначається, що присутність гелікоптерів чи іншої російської авіації на Голанських висотах заважає Ізраїлю діяти у цьому повітряному просторі. За даними зарубіжних видань, більша частина атак, що приписуються Ізраїлю в Сирії, здійснюється з території Ізраїлю на Голанських висотах і півночі Ізраїлю.

Для довідки: Голанські висоти – спірна територія на Близькому Сході. Більшість її контролюється Ізраїлем, а східна частина Сирією.

"Присутність російської військової авіації в регіоні заважає цій активності, що приписується ВПС Ізраїлю, і Росія може заявити Ізраїлю, що діяльність наших ВПС проти цілей у Сирії з регіону Голан і з півночі становить пряму загрозу російській авіації та військовослужбовцям.

Сама російська присутність на лінії кордону з Сирією є сигналом Ізраїлю про те, що Кремль лютує через те, що Ізраїль з високою інтенсивністю працює проти Сирії, Хезболли та іранських інтересів, і це чіткий сигнал про те, що Росія вимагає скоротити або припинити цю діяльність. — не говорячи про це прямо.

У минулому Ізраїль запускав літаки та доставляв усні попередження російському оперативному центру в аеропорту "Хамім" неподалік міста Латакія на північному заході Сирії. Попередження російською мовою змусили росіян відвести свої літаки від лінії кордону з Ізраїлем. Достовірно невідомо, чи надсилав Ізраїль подібні попередження і цього разу, але можна припустити, що це було зроблено", — йдеться у матеріалі.

Журналісти називають російське "патрулювання" кроком у підтримці радикальної осі шиїтів на чолі з Іраном в обмін на підтримку Ірану у військових зусиллях Росії проти України.