Дзеркальна "відповідь"? Пакистан завдав серії ударів по Ірану, названа мета

Читать на русском
Автор
671
Пакистан завдав удару по Ірану
Пакистан завдав удару по Ірану

"Метою ударів було забезпечення власної безпеки"

Пакистан, територія якого кілька днів тому зазнала обстрілу з боку Ірану, пішов на дзеркальні заходи. Місцева влада говорить про серію високоточних ударів.

Про це йдеться у заяві міністерства закордонних справ Пакистану. За його словами, ударів було завдано по притулках терористів у провінції Сістан-о-Белуджистан в Ірані.

"Під час розвідувальної операції під кодовою назвою "Марг Бар Сармачар" було знищено низку терористів", — йдеться в повідомленні.

Як зазначають у відомстві, ці атаки є проявом "рішучості Пакистану захищати свою національну безпеку від усіх загроз".

Крім цього, у МЗС заявили, що Пакистан поважає суверенітет та територіальну цілісність Ірану.

"Єдиною метою ударів було забезпечення власної безпеки та національних інтересів Пакистану, які є найбільш важливими і не можуть бути поставлені під загрозу", — вказується на сайті МЗС.

Нагадаємо, що 16 січня Іран завдав удару по території Пакистану. За словами іранської сторони, метою атаки були два об’єкти угруповання "Джейш аль-Адль". У Пакистані ж назвали інцидент "неспровокованим та кричущим порушенням суверенітету Пакистану", а також зазначили, що Тегеран таким чином порушив міжнародне право та принципи Статуту ООН.

Раніше "Телеграф" писав, що Іранський Корпус вартових Ісламської революції (КСІР) завдав масованого удару балістичним ракетам по об’єктах США, розташованим в Іраку.