Словаччина виступила проти 12-го пакету санкцій ЄС щодо росії: у чому причина

Читать на русском
Автор
1595
Юрай Бланар відомий, як людина, яка розповсюджувала брехню про Україну
Юрай Бланар відомий, як людина, яка розповсюджувала брехню про Україну. Фото Скриншот

Міністр проросійського словацького уряду дозволив собі критикувати санкційну політику ЄС

В Словаччині виступили проти дванадцятого пакета санкцій Європейського Союзу проти російського терористичного режиму. Уряд Словаччини вимагає виключення з пакета обмежень стосовно російського ядерного сектору.

Про це заявив словацький міністр закордонних справ Юрай Бланар від проросійської партії Smer-SD, повідомляє TASR. За його словами, Словаччина вимагатиме "вивчення наслідків санкцій".

"Червона лінія для нас полягає в тому, що санкції не повинні включати ядерне паливо, тому що атомні електростанції ще не достатньо перетворені, щоб мати можливість працювати на альтернативному паливі", – заявив Бланар.

Окрім того, Бланар дозволив собі критикувати санкційну політику ЄС, заявляючи, що вона нібито взагалі не зупинила росію. За його словами, збитків нібито зазнала не росія, а європейський бізнес, у першу чергу словацький.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на виборах у Словаччині 30 вересня перемогла партія "Курс – Словацька соціал-демократія", лідером якої є проросійськи налаштований Роберт Фіцо. А 25 жовтня президент Словаччини Зузана Чапутова у середу затвердив новий уряд на чолі з лідером партії Smer-SD Фіцо.

Доречі, сам Юрай Бланар уже був спійманий на гарячому у розповсюдженні брехні про Україну. Зокрема, він заявляв, що Україна "воює з власним народом" і в Україні "конфлікт США та росії". Також Бланар – колишній мер міста Жилин у Словаччині та не має жодного досвіду перебування на дипломатичних посадах.

Також ми писали, що словацький уряд приєднався до угорського колеги Віктора Орбана у блокуванні виділення допомоги ЄС у розмірі 50 мільярдів євро.