Аеропорти Сирії розбомбили: Ізраїль виступив із заявою (оновлено)

Читать на русском
Автор
2445
Аеропорти Сирії розбомбили: Ізраїль виступив із заявою (оновлено)

Ударів нібито було 3

Географія війни в Ізраїлі, на який напали бойовики ХАМАС, продовжується розширитися. Вибухи пролунали в Сирії.

Про це повідомляють сирійські ЗМІ. Так, за даними Al-Watan, по аеропортах Дамаска та Алеппо було завдано ударів. Стверджується, що до атаки нібито причетні ізраїльські ВПС. Метою були злітно-посадкові смуги, а після вибухів обидві повітряні гавані припинили своє функціонування. За інформацією газети, на околицях міжнародного аеропорту Дамаска працює ППО

Видання "Newsru.co.il" пише, що влада Сирії вже підтвердила удари і також звинуватила в них Ізраїль. Посилаючись на опозиційні джерела в Сирії, журналісти пишуть, що в результаті атаки злітні смуги були нібито зруйновані. Також стверджується, що ударів було 3 і ще один був нібито був завданий по військовій базі біля Алеппо.

Водночас у мережі поширюються відео, на яких, як стверджується, зафільмовано місце прильоту. На кадрах видно, як у небо здіймається стовп чорного диму.

Як пише NEXTA, через вибухи літак, який прямував з Ірану до Сирії, був змушений розвернутися через удар по сирійських аеропортах.

Оновлено: В Ізраїлі підтвердили удари по сирійських аеропортах. Там стверджують, що атака була відповіддю на пуски ракет із Сирії, які, однак, до Ізраїлю не долетіли. А ще пообіцяли, що ударів буде більше.

"Башар Асад особисто наказав запустити ракети, вони впали на території Сирії. Схоже, що сирійська армія досягла високого рівня катастрофічної невдачі. Руйнування аеропортів Дамаска та Алеппо є попередньою відповіддю на подію. Найближчими днями ми знищимо й інші об'єкти в Сирії", — написав. представник ЦАХАЛ Авіхай Едраї

Нагадаємо, що "Телеграф" стежить за подіями в Ізраїлі в режимі онлайн : Ізраїль зносить Сектор Газа після атаки ХАМАС: хроніка нової війни на Близькому Сході (оновлюється).

А більше інформації на тему війни в Ізраїлі можна знайти в ексклюзивному матеріалі "Телеграфа" "Близький Схід на порозі великої війни : що принесе в Європу нова хвиля арабських біженців".

Раніше ми писали, що ХАМАС утримує викрадених у секторі Газа.