"Священна боротьба росії": Кім Чен Ин запевнив путіна у вічній підтримці

Читать на русском
Автор
55955
Диктатори розпочали переговори
Диктатори розпочали переговори. Фото Колаж

Глава КНДР розсипався у компліментах росії

Президент росії володимир путін і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин вранці в середу, 13 вересня, зустрілися на космодромі Східний. Після його огляду вони розпочали переговори.

Про це повідомляють РосЗМІ. путін нагадав Кім Чен Ыну, що саме СРСР першим визнав КНДР.

Перед переговорами путін і лідер КНДР ознайомилися з ходом збирання нової ракети-носія "Ангара". Зазначається, що країни розпочинають переговори щодо військово-технічного співробітництва. Диктатори також ознайомилися з характеристиками ракети-носія "Союз-2".

Кім Чен Ин залишив запис, що вихваляє російських "підкорювачів космосу". Експерт сказав, що почерк у нього гарний, але розібрати написане складно.

"Слава росії, яка породила перших підкорювачів космосу, буде безсмертною", — написав Кім.

Запис лідера Північної Кореї

путін заявив, що дуже радий прийняти з візитом у росії Кім Чен Ина і що він проходить в особливий час, згадавши 75-річчя КНДР. Глава Північної Кореї відповів, що відносини з росією є пріоритетом для його країни та висловив упевненість у тому, що його переговори з путіним допоможуть підняти відносини між країнами на новий рівень.

Він додав, що делегація КНДР з першого моменту прибуття на російську землю "відчула тепло та гостинність росії". Диктатор наголосив, що КНДР підтримує всі рішення путіна і сказав, що "росія піднялася на священну боротьбу за захист своєї безпеки". Він також висловив сподівання, що "рф і КНДР завжди будуть разом у боротьбі з імперіалізмом".

За даними західних ЗМІ, зустріч путіна та Кім Чен Ина загрожує світу поганими новинами, оскільки очікується, що вони домовлятимуться про продаж зброї російської армії для війни в Україні. Північна Корея є однією з небагатьох країн, які з ентузіазмом підтримали росію в ООН.

Раніше "Телеграф" розповідав, яку зброю москва проситиме у Пхеньяна. Північна Корея володіє одними з найбільших запасів артилерії та некерованих ракет. Їх можна використати у озброєнні радянських часів, яким рф обстрілює українські території.