Парад "мирних планів": ще одна країна виступила з вигідною кремлю пропозицією (оновлено)

Читать на русском
Автор
3135
Прабово Субіанто
Прабово Субіанто. Фото JawaPos.com

Субіанто озвучив практично весь список забаганок кремля

Лояльні щодо кремля країни активно просувають свої ідеї по досягненню миру в Україні — це вже зробив Китай, слідом за ним Африка, а тепер міністр оборони Індонезії Прабово Субіанто на форумі безпеки в Сінгапурі "Діалог Шангрі-Ла" запропонував "мирний план" щодо врегулювання війни росії проти України. Він передбачає припинення вогню, створення демілітаризованої зони та розміщення миротворців ООН.

Трансляція його промови велася на сайті заходу.

"Перше – припинення вогню… Друге – відведення сил на 15 км від своїх позицій для створення нової демілітаризованої зони", – сказав Субіанто.

Він додав, що в цій зоні мають бути розміщені миротворчі сили ООН та заявив, що Індонезія готова взяти участь у подібній місії.

Також Міністр оборони Індонезії висловив думку, що ООН має організувати референдум, щоб "об’єктивно з’ясувати побажання більшості жителів різних спірних районів". За його словами, цей підхід уже нібито "продемонстрував свою ефективність в історії", навівши за приклад Корейський півострів.

"Так, конфлікт у Кореї все ще потребує постійного вирішення. Однак упродовж 50 років ми маємо хоч якийсь світ, що набагато краще, ніж масові руйнування та вбивства безневинних людей", – сказав він.

Крім того, Субіанто закликав "не покладати провину на якусь зі сторін". Він вважає, що "кожна сторона впевнена у своїй правоті" та "є дві версії конфлікту".

В Україні вже відреагували на ініціативу Індонезі. Речник МЗС Олег Ніколенко написав у Facebook, що Україна цінує увагу, яку Індонезія приділяє питанню відновлення миру в нашій країні.

"Водночас між Україною та російською федерацією немає спірних територій, аби там проводити референдуми. Здійснивши акт агресії, рф окупувала Крим, частини Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Факт — зафіксований в офіційних документах ООН. На окупованих територіях російська армія здійснює воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид. Росія має забратися з українських територій, а Україна — відновити свою територіальну цілісність в міжнародно визнаних кордонах. Альтернативних сценаріїв бути не може", — наголосив Ніколенко.

Він додав, припинення вогню без виводу російських військ з території України дозволить росії виграти час, перегрупуватися, закріпитися на окупованих територіях та накопичити сили для нової хвилі агресії.

"Довготривалий мир в Україні означає звільнення українських територій від російської окупації. На це і спрямована Формула миру Президента України Володимира Зеленського. Запрошуємо Індонезію долучитися до її активного втілення", — резюмував речник МЗС.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому колишній посол США в Україні, директор Євразійського центру Atlantic Council Джон Гербст вважає, що "мирний план" Китаю є подарунком путіну.