Трибунал для росії все ближче: у ЄС прийняли важливе рішення

Читать на русском
Автор
ЄС схвалює ідею створення трибуналу для рф
ЄС схвалює ідею створення трибуналу для рф. Фото Колаж "Телеграфу"

ЄС твердо дотримується своєї позиції щодо того, що відповідальні за воєнні злочини в Україні мають бути покарані

Лідери країн Європейського Союзу під час саміту підтримали ідею створення правового механізму для переслідування злочину агресії рф, тобто створення трибуналу для країни-агресора, завдяки якому окупанти та всі причетні до воєнних злочинів в Україні відповідатимуть за свої діяння.

Про це повідомляє пресслужба Європейської Ради.

"ЄС твердо відданий забезпеченню повної відповідальності за воєнні злочини та інші найбільш серйозні злочини, скоєні у зв’язку з російською агресією проти України. Зокрема, шляхом створення належного механізму для переслідування злочину агресії, який є предметом занепокоєння всієї міжнародної спільноти", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ЄС підтримує домовленість про створення Міжнародного центру переслідування злочинів росії проти України в Гаазі. Лідери країн також підкреслили, що Європейський Союз твердо прихильний до забезпечення повної відповідальності за воєнні злочини та інші найбільш серйозні злочини, скоєні у зв’язку з повномасштабною війною рф проти України.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у січні 2023 року Європарламент проголосував за створення спецтрибуналу для російського диктатора володимира путіна та самопроголошеного президента Білорусі олександра лукашенка.