Макрон знову заговорив про діалог з росією — закликає "знайти сміливість"

Читать на русском
Автор
1051
Еммануель Макрон
Еммануель Макрон. Фото eurointegration.com.ua

Французький лідер вважає, що необхідно знайти сміливість та силу, щоб вибудувати діалог із росією

Президент Франції Еммануель Макрон в черговий раз заговорив про діалог з росією. На його думку, без розмови із країною-агресором світу в Європі не буде.

Про це він заявив на Міжнародній конференції з безпеки у Мюнхені у п’ятницю, 17 лютого.

"Ми повинні знайти силу та сміливість, щоб вибудувати діалог з росією, без якого неможливий мир у Європі. Але час для діалогу ще не настав. На цей момент важливо сконцентруватися на інтенсифікації військової допомоги Україні. У цьому плані на нас чекають важливі тижні та місяці" — сказав Макрон.

Він також додав, що потрібно бути готовими на випадок, якщо така підтримка знадобиться протягом тривалого часу.

"Єдність та рішучість важливі для того, щоб надати Україні кошти повернутися за стіл переговорів прийнятним чином та працювати над довгостроковим світом на умовах, які обрали українці", — додав він.

Зараз, на думку Макрона, час для діалогу з росією ще не настав, повідомляє The Guardian.

"Зараз час діалогу не настав, тому що росія обирає війну, обирає ескалацію війни. росія вирішила атакувати цивільні об’єкти інфраструктури та вчиняти воєнні злочини. Відповідно, росія не може і не виграє цієї війни. Її напад має завершитися поразкою", — зазначив Макрон.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Макрон у листопаді 2022 року заявив: він підтримує ідею мирних переговорів між президентом України та російським диктатором. Але водночас, на його думку, головною у цьому діалозі має залишатися Україна.

Крім того, у США знову заговорили про переговори між Україною та країною-агресором. Генерал Марк Міллі вважає, що війна має завершитися за столом переговорів.