У Британії не готові давати Україні свої літаки: озвучено причину

Читать на русском
Автор
1891
Відправляти британські винищувачі Україні непрактично, вважають союзники
Відправляти британські винищувачі Україні непрактично, вважають союзники. Фото U.S.Air Force photo

Щоб опанувати надскладну техніку, військовим можуть знадобитися місяці

Велика Британія, котра з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає Україні протистояти російській агресії, заявила, що вважає "недоцільною" передачу Києву бойових літаків, які йому так потрібні.

Про це у коментарі телеканалу Sky News заявив один із представників британського уряду. За його словами, винищувачі Typhoon та F-35 є надзвичайно складними і для того, аби їх опанувати, українським військовим може знадобитися не менше, аніж кілька місяців. Водночас він додав, що припиняти допомагати Україні не планують.

"З огляду на те, що ми вважаємо недоцільним відправляти ці літаки в Україну. Обмежуючим фактором у цьому випадку є час, необхідний для того, щоб навчитися використовувати дуже складне обладнання, але ми вивчимо, що ще ми можемо зробити для підтримки України", — пояснив він.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як президент Емануель Макрон прокоментував можливість передачі Францією потужних винищувачів Києву Однією з умов є те, що цю зброю в жодному разі не слід використовувати на російських територіях.