росія та Японія обмінялися санкційними "ударами": без чого залишилась рф

Читать на русском
Автор
13721
Коїті Хагіуда та володимир путін
Коїті Хагіуда та володимир путін

Японія запроваджує санкції проти росії через її дії в Україні, у рф не відстають

Японія, котра пішла на загострення відносин з росією через Курили, заборонить поставляти до рф вантажні автомобілі та спецтехніку. Нові обмеження, які впроваджують через повномасштабне вторгнення в Україну, набудуть чинності вже з 17 червня.

Як у п'ятницю, 10 червня, повідомило видання ТАСС, міністр економіки, торгівлі і промисловості Коїті Хагіуда заявив, що заборона поставок була підтримана на тлі рішення Кабінету міністрів Японії щодо заборони експорту продукції, котра "сприяє зміцненню промислової інфраструктури", до росії.

Своєю чергою російська федерація вирішила відповісти "взаємністю" та заборонила Японії добувати рибу поблизу Курильських островів.

Як повідомив віце-прем'єр, повпред російського президента в Далекосхідному федеральному окрузі юрій трутнєв, рф прийняла рішення ввести заборону на риболовлю для Японії через те, що вона відмовилася сплатити квоти.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

"Ми вже, по суті, обмежили їхнє право (на вилов риби — ред. редакцією), причому їх зусиллями. Вони відмовилися заплатити за квоти з вилову біля Курильських островів. Відповідно, це право буде у них вилучено", — пояснив він.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що кількома днями раніше Японія заявила про те, що вперше планує взяти участь у саміті Північноатлантичного альянсу. Зокрема, прем’єр Японії Фуміо Кісіда відзначив, що японський уряд шукає можливості посилити свою оборонну здатність через військову агресію рф в Україні.