Папа Римський "здав" прем'єра Угорщини: той знає, коли має закінчитися війна

Читать на русском
Автор
22204
Папа Франциск
Папа Франциск. Фото https://www.rbc.ua/

Франциск наголосив, що війна в Україні повинна закінчитись якомога швидше

Папа Римський Франциск заявив, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в курсі подальших планів росії щодо повномасштабної агресії проти України. За словами угорського чиновника війна в Україні триватиме до 9 травня.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Відповідну інформацію понтифік оприлюднив під час свого чергового інтерв'ю виданню "Corriere Della Sera".

Папа Римський наголосив, що, попри свої песимістичні переконання, дуже сподівається на швидке завершення бойових дій в Україні та наголосив, що необхідно робити усе можливе, аби все ж зупинити цю криваву війну.

"Коли я зустрівся з Орбаном, він сказав мені, що росіяни мають план, що 9 травня все закінчиться. Я сподіваюся, що це так, щоб можна було також зрозуміти швидкість ескалації цих днів. Тому що тепер це не тільки Донбас, це Крим, це Одеса, це відлучення чорноморського порту в України, це все. Я песиміст, але ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити війну", — розповів детальніше Франциск.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Папа Римський Франциск не полишає спроб вийти на контакт із кривавим лідером росії володмииром путіним. Ще у березні він відправив російському диктатору свою пропозицію щодо зустрічі з ним у москві, проте путін досі не відповів.