Канада направить нову партію високоспеціалізованої військової техніки для ЗСУ: подробиці

Читать на русском
Автор
1103
Трюдо і Зеленський мали телефонну розмову 9 березня
Трюдо і Зеленський мали телефонну розмову 9 березня. Фото https://korrespondent.net

Канада заявила про солідарність з Україною.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо висловив підтримку Україні, яка бореться з російськими загарбниками, та пообіцяв відправити нову партію високоспеціалізованої військової техніки.

Як зазначається на сайті канадського прем'єра, під час візиту у Німеччину Трюдо мав телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

У розмові з Зеленським голова уряду Канади висловив свою солідарність Україні та додав, що найближчим часом відправить в Україну нову партію високоспеціалізованої військової техніки, щоб допомогти українському народу захиститися від неспровокованого та невиправданого вторгнення росії.

Крім того, Трюдо запросив Зеленського виступити найближчим часом перед канадським парламентом. Зазначається, що президент України на це вже погодився.

Також зазначається, що Канада надасть 3 мільйони доларів на протидію дезінформації під час російського вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що у відповідь на російську військову агресію щодо України Канада запровадила проти РФ жорсткі санкції проти 58 фізичних та юридичних осіб, включаючи представників російської еліти та членів їхніх сімей, банків. Також Канада надала Україні летальну зброю.