Росіяни пожинають перші плоди агресії в Україну: у банкоматів черги, картами Mastercard не розплатишся

Читать на русском
Автор
13392
Вже на вихідні санкції вдарили по мільйонах простих росіян
Вже на вихідні санкції вдарили по мільйонах простих росіян. Фото 5.ua

У паніці жителі великих міст РФ знімають готівку з карт, які ось-ось заблокують

Вже після визнання РФ "незалежності" ЛДНР західні країни затвердили санкції проти російських компаній та фізичних осіб, які з початком агресії проти України лише зростають.

Вже на вихідних прості жителі Російської федерації, багато з яких не вірять в агресію своєї країни проти України, відчули наслідки санкцій.

У Телеграм-каналах з’являється все більше відео ажіотажу, влаштованого в різних містах РФ — у банкоматів вишиковуються довгі черги з десятків людей, які намагаються зняти готівку. Багато хто просто махає рукою і йде, інші банкомати застають вже порожніми, без готівки. Зокрема, про це пише Телеграм-канал Ateo Breaking.

Москва вранці

Також як розповіли "Телеграфу" жителі міста Чехова у Підмосков’ї, у багатьох із них відучора виникали проблеми з оплатою покупок у магазинах з карток платіжної системи Mastercard, розплачуватися довелося за допомогою карток російської платіжної системи "Мир".

Також росіяни скуповують долари, чий курс виріс до 99,5 рублів за 1 долар, 23 лютого курс становив 80,4 рубля, але, як повідомляється, в деяких обмінниках долара вже немає.

Доларів у Казані немає

Раніше остання країна, Німеччина, виступила за відключення РФ від міжнародної банківської системи SWIFT, що фактично зупинить усі фінансові відносини, насамперед оплату товарів та послуг, з рештою світу. Наприклад, звичайні росіяни не зможуть скористатися послугами таких сервісів як Amazon, Netflix, Apple, ebay і т.д.