Окупанти запустили вночі ракети по Україні: у чому була особливість цієї атаки

Читать на русском
Автор
9850
Через ракетну загрозу було оголошено масштабну повітряну тривогу
Через ракетну загрозу було оголошено масштабну повітряну тривогу. Фото Відкриті джерела

Імовірно, ворог шукає варіанти прокладання маршрутів безпеки для майбутніх атак

У ніч проти 27 серпня російські окупанти вкотре спробували атакувати українські міста. За попередньою інформацією, загарбники використали ракети Х-101/555/55.

Так, опівночі було оголошено сигнал повітряної тривоги у зв’язку із злетом ворожих стратегічних бомбардувальників та загрозою завдання ракетної атаки. Інформація про це була опублікована у профільних Telegram-каналах.

Приблизно о 3:30 відбулися пуски ракет типу Х-101/555/55 із Ту-95 із Каспійського напрямку. У той же час сигнал повітряної тривоги був оголошений у кожній області. Спочатку ворожа ракета летіла у бік Миколаївської області, а потім змінила вектор руху у бік Вінницької області.

Через деякий час курс ракет було змінено у бік Київської області. Приблизно о 5 годині ранку на підступах до Києва працювало ППО. О 6:24 областями почався відбій повітряної тривоги.

Як повідомили у Київській міській державній адміністрації.

"Ворожі цілі, що рухалися у напрямку Києва, були знищені силами та засобами ППО. За даними на даний момент, у Києві без жертв і руйнувань", — йдеться в повідомленні.

Також керівник об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону розповіла, які особливості можна помітити замінити під час атаки.

"Зараз ми спостерігали дуже складну схему маневрів. Найімовірніше, справді вишукувалися варіанти прокладання маршрутів безпеки для майбутніх атак", — сказала вона.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в ніч проти 24 серпня російські загарбники вдарили по Дніпру. Внаслідок прильоту є постраждалі.