"Трьохсотих" дуже багато: на які крайнощі йдуть росіяни, аби лікувати поранених

Читать на русском
Автор
2494
Російські солдати
Російські солдати. Фото Ілюстративне фото

Окупанти відбирають вже не тільки лікарні

Українські військові щодня завдають збитків окупантам — у підрахунках Генштабу ЗСУ ліквідованих ворогів нараховується по сім сотень щоденно. Та частина ворогів не ліквідовується, а отримує поранення — точну кількість порахувати важко. Але на її розмір вказує те, що на Херсонщині окупанти почали переобладнувати під медустанови дитячі садочки.

Згідно з даними Генштабу ЗСУ, там розгорнули польові шпиталі. В центральних лікарнях ситуація не краща — в Нижніх Сірогозах замінили усіх лікарів і лікують лише окупантів. В Каланчаку теж замінили медперсонал — завезли з Криму. А лікарню місцевим мешканцям відвідувати заборонили.

Лікарів на окупованих територіях ставлять перед вибором — або російський паспорт мати, або звільнятися. Так, днями на станції швидкої допомоги в Мелітополі з’явилося оголошення про те, що тим в кого паспорта немає — подати документи на отримання.

З іншої сторони України про недоліквідованих окупантів також дещо відомо. Близько трьох сотень з них лікується тільки в хірургічному відділенні міської лікарні в Старобільску, що на Луганщині. Російські окупанти не рахують кількість своїх загиблих та поранених — вони прагнуть перемог за будь-яку ціну.