росія гатить по будинках та ТЕС, у містах України перебої зі світлом та водою (оновлюється)

Читати російською
Автор

У Запоріжжі росіяни влучили в автосалон, школу, лікарню та будинки

У вівторок зранку росіяни продовжили масово обстрілювати українські міста з ракет та іранських дронів-камікадзе. Вчорашні атаки привезли до руйнувань та жертв серед цивільних у центрі Києва, а також до зникнення електрики та водопостачання у багатьох регіонах, оскільки українська енергетична система була перевантаженою.

11 жовтня були нові удари по Запоріжжю, Вінницькій області та Львову. Над Кривим Рогом було чути вибух — ППО збили ракету, збили "ворожу ціль" і на Рівненщині, вибухи лунали ще у Хмельницькій та Одеській областях.

Під ударом опинилася Ладижинська ТЕС у Вінницькій області, було пошкоджено енергетичне обладнання. Вранці росіяни випустили 12 ракет С-300 по Запоріжжю, загинула одна людина. Дві ракети влучили в автосалон, інші ракети вразили школу та амбулаторію, зачепило житлові будинки.

Всю ніч росіяни били по Дніпропетровщині "Градами", "Ураганами", "Торнадо-С" та іншою важкою артилерією. Вдень також лунали вибухи у Львові вибухи, у місті проблеми з електропостачанням.

Розповідаємо, що відомо про удари росіян на цей момент:

(Новина буде оновлюватися)

16:15 — У Запоріжжі від удару постраждали 8 багатоквартирних будинків. У двох багатоповерхівках були вибиті вікна та рами, заявив секретар міськради Анатолій Куртєв.

В одному з будинків представники ОСББ та робітники "Запоріжремсервісу" вже закривають плитами OSB пошкоджені вікна на першому поверсі. В іншому будинку співробітники компанії "МДЛ" проводять обстеження квартир та готують заявку на видачу ремонтних матеріалів із міського резерву.

Представники ОСББ та "Запоріжремсервісу" закривають плитами вікна, які вибило сьогодні /Секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв

У приватному секторі, який теж зазнав атаки тієї ночі, рятувальники та волонтери усувають наслідки прильотів.

15:25 — начальник Львівської ОВА Максим Козицький на брифінгу заявив, що сьогодні основний удар прийшовся по енергетичній інфраструктурі. Відбулися повторні удари по двох енергооб‘єктах із тих, по яких ворог влучав і вчора.

14:57 — ЗСУ збили вже 20 крилатих ракет та 13 безпілотників-камікадзе. Усього, за їхніми даними, росія запустила 28 крилатих ракет.

14:11 — росіяни поцілили ракетами по енергетичній інфраструктурі у Павлоградському та Кам’янському районах Дніпропетровської обл. Рада оборони області повідомила, що руйнування — серйозні. Багато населених пунктів залишилися без світла.

росіяни поцілили ракетами по енергетичній інфраструктурі

14:00 — Ладижинська ТЕС на Вінничині зазнала повторного удару, коли там працювали рятувальники. 6 осіб постраждали. Знову пошкоджено енергетичне обладнання підприємства.

13:55 — киян просять обмежити планові відвідування медзакладів, аби не наражати себе на небезпеку. Будь-які неекстрені медичні маніпуляції припиняються.

13:52сьогодні сили ППО збили 18 крилатих ракет, 8 дронів-камікадзе на півдні та 3 безпілотники, заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

13:27 — У Львові внаслідок ракетного удару травмовано одну людину (стан середньої важкості), заявив мер Львова Андрій Садовий. Голова міста також попросив містян зробити невеликий запас води. Третина міста без світла