Нова ракетна атака на Україну: що відомо зараз (оновлюється)

Читать на русском
Автор
26702
росія другий день поспіль невпинно "кошмарить" Україну своїми ракетами
росія другий день поспіль невпинно "кошмарить" Україну своїми ракетами

Українські землі під потужною обороною сил ППО

На 230 день повномасштабного російського вторгнення країна-агресор знову здійснила масований обстріл багатьох українських регіонів. Проте українські сили ППО невтомно та успішно працюють, оберігаючи спокій українців. Зокрема, протиповітряна оборона на ранок вівторка вже встигла відпрацювати у Київській, Хмельницькій, Рівненській, Миколаївській, Одеській, Львівській та інших областях. Крім того, рф влучила ракетою по Ладижинській ТЕС у Вінницькій області.

12:10 Три вибухи чули жителі Вінницької області.

Повідомляють про проліт двох ракет над Тернопільщиною.

12:00 У Львові повідомляють про два потужні вибухи. У місті пропало світло. Згідно з попередніми відомостями, армія рф поцілила по об‘єкту енергетики Львівщини. Голова ОВА Максим Козицький закликає усіх залишатися у безпечних місцях.

Водночас успішно відпрацювало ППО у Кіровоградській області.

Керівник ОВА Миколаївщині у своєму відеозверненні повідомив, що росіяни можуть спеціально пускати партіями кілька ракет, щоб тривога була довго і українці просто весь час сиділи по підвалах.

"Також, можливо, рф "мацає" наше ППО, шукає слабкі місця, щоб ударити масово. Ну, чи рашисти просто ідіоти, що теж варіант", — відзначив Віталій Кім

11:40 Підрозділам протиповітряної оборони Одеської області знищили три ракети, які були випущені росією на регіон. Про це у своєму телеграмі повідомив очільник ОВА Максим Марченко, закликавши жителів залишатися в укриттях до відбою тривоги.

Крім того, після 11-ї години в Кам’янському районі Дніпропетровської області є влучання в об’єкт критичної інфраструктури. Станом на зараз військовим з повітряного командування "Схід"вдалося знищити над областю вже 4 ворожі ракети, — проінформував Валентин Резніченко.

Також вибух стався у Павлограді, в районі залізничного вузла. За повідомленням українських ЗМІ, на станції знаходився склад із технікою ЗСУ.

На Івано-Франківщині зафіксовано удари по критичній інфраструктурі. Про це повідомила голова ОВА Світлана Оніщук.

Також інформацію щодо збиття ракет повідомили й на Запоріжжі.

"Силами ППО України біля Запоріжжя збито ворожу ракету", — заявив голова Запорізької ОВА.

10:52 Інформацію щодо збиття у передмісті Києва двох російських ракет, які, вочевидь, були випущені з території Каспійського моря, підтвердив голова столичної ОВА Олексій Кулеба, наголосивши на потребі залишатися в укриттях, допоки в регіоні триває сигнал повітряної тривоги.

У Київській області збили дві ракети
На Київщині успішно працює ППО

"Київщина! В одному з районів області силами ППО збито ракету. Повітряна тривога все ще триває, тому перебувайте в укриттях. Віримо в ЗСУ та зберігаємо спокій", — написав він, додавши, що пізніше відбулося збиття ще одної ворожої ракети.

Що стосується багатостраждальної Миколаївщини, то голова обласної військової адміністрації регіону Віталій Кім пише, що ППО в області відпрацювало на відмінно. Крім того, він додав, що ракети уранці були збиті й над Одещиною. Це на своїй сторінці у телеграм-каналі підтвердив очільник Одеської ОВА Максим Марченко. За його словами, що ворог знову спробував завдавати ударів по області, проте це йому не вдалося, адже підрозділи сил протиповітряної оборони ведуть невпинну роботу. Також він закликав містян не залишати укриттів, поки триває тривога.

На Вінниччині рф здійснила атаку на Ладижинську ТЕС. Два дрони-камікадзе "Shahed-136" були випущені по станції, — повідомив Сергій Борзов у своєму телеграм-каналі. Крім того, він додав, що усі служби працюють. Та попросив дотримуватися заходів безпеки під час повітряної тривоги.Наразі в області суттєві перебої зі світлом.

У пресслужбі Ладижинської ТЕС підтвердили, що вранці російські терористичні війська дронами-камікадзе здійснили обстріл теплоелектростанції.

"Пошкоджено енергетичне обладнання станції. На щастя, обійшлося без жертв. Наразі задля безпеки на об’єкті знаходиться критично необхідний персонал. Працівники знаходяться в укриттях", — йдеться у повідомленні.

Також у соцмережах ширилася інформація про збиття ворожих снарядів у Рівненській області, проте тутешня влада поки жодних відомостей з цього приводу не оприлюднила.

Водночас керівник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив про пуск росіянами ще 10 крилатих ракет із Каспію та такої ж кількості — з російського Саратова.

Варто відзначити, що кривава росія вранці у вівторок випустила Україною десятки ракет, 4 з них були успішно збиті українськими ППО. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що напередодні росія випустила високоточні ракети по багатьох українських містах. Від ворожого обстрілу постраждали Київ, Житомир, Кривий Ріг, Черкаси, Львів та інші населені пункти.