Наче сказилися: росіяни різко посилили обстріли Сумщини (фото)

Читать на русском
Автор
1014
Російські загарбники знову били по житлових будинках
Російські загарбники знову били по житлових будинках. Фото telegraf.com.ua

На щастя, обстріли обійшлися без жертв та постраждалих

Після масованого ракетного обстрілу Запоріжжя, де внаслідок прильотів загинули більше десятка людей, росіяни обстріляли ще й прикордонну Сумщину. За інформацією місцевої влади, ворожа армія випустила по мирних населених пунктах 50 снарядів.

Про це зранку у неділю, 9 жовтня, повідомив керівник Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький у власному Telegram-каналі.

"Сумщина. Ситуація станом на 10 ранку 9 жовтня 2022. Ніч у нас минула тихо, а на ранок орки сказилися. Обстріли прикордоння почалися о 7 ранку, вже зафіксовано понад 50 приходів", — написав він.

За його даними, найбільше росіяни били по Шалигинській громаді. Для цього вороги застосували реактивну систему залпового вогню, з якої випустили 30 снарядів близько 7 ранку. Крім того, постраждала і Ворожбянська громада — по ній армія РФ відкрила вогонь із САУ і випустила 21 снаряд калібру 152 міліметри. Пошкодження отримали приватні будинки та об'єкти інфраструктури, однак обійшлося без постраждалих. Близько 9 ранку ворог, використавши міномет, обстріляв ще й Великописарівську громаду.

Сумська область обстріли - місцева влада розповіла, які громади постраждали найбільше
Росіяни випустили у бік Сумщини 50 снарядів
Сумська область обстріли - місцева влада розповіла, які громади постраждали найбільше
Руйнувань зазнали будинки мирних жителів
Сумська область обстріли - місцева влада розповіла, які громади постраждали найбільше
Крім того, постраждали інші об'єкти інфраструктури міст

Нагадаємо, що за день до цього в окупованому росіянами Криму стався вибух на Кримському мосту з подальшим займанням, внаслідок чого шляхопровід, який сполучав півострів з Росією довелося закрити. Після чого у росіян розпочалася справжня істерика — люди скуповували пальне на заправках, продукти в магазинах, а частина таки намагалася якнайшвидше покинути півострів.