Хочуть негайно: бойовики ОРДЛО зробили гучну заяву щодо "референдуму" (оновлено)

Читать на русском
Автор
15062
Про незаконний плебісцит заявили в так званій "громадські палаті"
Про незаконний плебісцит заявили в так званій "громадські палаті". Фото Колаж "Телеграфу"

Російські пропагандисти після цієї заяви почали погрожувати Україні війною

У понеділок, 19 вересня, у самопроголошеній квазіреспубліці "ЛНР" заявили про те, що негайно хочуть провести так званий "референдум" і приєднатися до складу РФ. З таким зверненням виступив невизнаний ніким орган під назвою "громадянська палата", передають ЗМІ роспропаганди.

"Громадська палата "ЛНР" звернулася до глави республіки з ініціативою негайно провести референдум про визнання її суб'єктом Російської Федерації", — передають побажання колаборантів російські ЗМІ.

Невизнаний орган переконаний, що приєднання до складу країни-агресора має їх убезпечити і відкрити можливості на шляху до мирного життя. У мережі навіть з'явилося відео, як члени тієї "палати" звертаються до так званого голови з проханням, щоб "референдум" відбувся якнайшвидше, запевнивши, що жителі республіки підтримають їх ініціативу. Ба більше, представниця "палати" заявила, що свій вибір вони зробили у 2014-му році, коли відбувся перший незаконний плебісцит, а тепер вони хочуть "здійснення мрії" про приєднання до РФ.

Одразу після цього звернення російська топ-пропагандистка Маргарита Симоньян "пояснила" незвичайний поспіх бойовиків ОРДЛО. За її словами, після "референдуму" удари ЗСУ по території Луганської області "розв'яжуть руки росіянам". При цьому вона заявила, що "референдуми" потрібні у Херсонській та Запорізькій областях.

Референдум у Луганській області про входження до складу росії бойовики хочуть провести негайно
Пропагандистка Симоньян вже почала погрожувати

Пізніше у понеділок стало відомо, що "Громадська палата ДНР" також звернулася до пушиліна з проханням провести "референдум щодо входження республіки до складу рф".

Нагадаємо, що в окупованому Мелітополі, де окупанти також говорили про референдум, пролунав вибух, внаслідок якого загинув черговий колаборант — так званий "начальник ДБР народної міліції" Денис Стефанков. Він входив до числа 118 співробітників поліції, які перейшли на бік окупантів. При цьому в мережі з’явилася інформація про те, що Стефанков був "старшим по допитах полонених"

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в окупованому кількома днями раніше Луганську внаслідок вибуху було ліквідовано так званого "генпрокурора ЛНР" Сергія Горенка та його "заступницю" Катерину Стегленко.