У росії назвали нову дату "референдуму" на окупованих територіях України

Читать на русском
Автор
1286
Ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін та Андрій Турчак
Ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін та Андрій Турчак. Фото twitter.com/vsednr

Окупанти постійно змінюють дату псевдореферендумів через успіхи ЗСУ

У середу, 7 вересня, на 196-й день повномасштабного вторгнення рф окупанти знову назвали дату так званого "референдуму" на окупованих територіях України.

З відповідною заявою виступив віцеспікер Ради Федерації та секретар генради "Єдиної Росії" Андрій Турчак, передає прокремлівське видання РИА-Новости. У росії хочуть провести псевдореферендум у символічну дату — День народної єдності 4 листопада.

"Референдуми на Донбасі та на звільнених територіях буде правильно і символічно провести у День народної єдності 4 листопада ", — заявив Турчак.

Кремль розраховує на те, що йому вдасться провести "референдуми" у Донецькій та Луганській областях, а також у Херсонській, Запорізькій та Харківській областях вже до кінця осені. Напередодні в росії перенесли "референдуми" через військову ситуацію на фронті.

У тимчасово окупованому Мелітополі (Запорізька область) загарбники та колаборанти готують мешканців міста до "референдуму". А ось в окупованому Херсоні багато російської пропаганди, проте немає реклами "референдуму". До речі, ЗСУ у Мелітополі знищили будівлю, де росіяни вели активну підготовку до псевдореферендуму.