"Тверда валюта": захисника України від поранення уламком врятували гривні (фото)

Читать на русском
Автор
12261
Солдата від поранення врятували гроші
Солдата від поранення врятували гроші. Фото mind.ua, facebook.com/borislav.bereza

Українські гривні стали справжнім оберегом для солдата

У вівторок, 13 вересня, на 202-й день повномасштабного вторгнення рф стало відомо про дивовижний порятунок бійця чеченського батальйону імені Джохара Дудаєва.

Відповідною інформацією поділився український політичний діяч Борислав Береза у Facebook. Він зазначив, що солдата, який воює за Україну, від попадання російського уламка врятували гривні, складені у нагрудній кишені.

"Російський уламок під Ізюмом зупинили… купюри. Ці кілька складених гривень були у нагрудній кишені бійця чеченського батальйону ім. Джохара Дудаєва, який зайшов одним із перших у місто. Так, гривня ніколи ще не була такою сильною", — написав Береза, який прикріпив фото тих самих купюр, які врятували захисника України.

У мережі побажали захиснику України удачі та довголіття, а також зазначили, що його "врятувала" Леся Українка та в’їзна вежа Луцького замку, які зображені на купюрі номіналом 200 грн. Крім того, користувачі жартували, що гривня нарешті стала "твердою валютою".

В сети прокомментировали чудесное спасение защитника Украины
У мережі прокоментували дивовижний порятунок захисника України

Довідка: Батальйон імені Джохара Дудаєва або "Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва" — військове формування чеченських добровольців, яке бере участь у російсько-українській війні на боці українських військ, складається переважно з чеченців, які емігрували за кордон після другої чеченської війни. Названий на честь першого президента Чеченської Республіки Ічкерія Джохара Дудаєва.

Нагадаємо, ще 10 вересня армія рф втекла з Ізюма. Повідомлялося, що не всі російські підрозділи встигли вийти із міста. У результаті населений пункт був узятий у кільце та зачищений від окупантів.