Ворожих ракет на півдні поменшає? Українські воїни відзвітували про важливий успіх

Читать на русском
Автор
6028
Наші захисники продовжують працювати над деокупацією південних територій країни
Наші захисники продовжують працювати над деокупацією південних територій країни

В основному росіяни намагаються утримувати наявні позиції, використовуючи дистанційні удари.

Південний напрямок фронту продовжує становити неймовірний інтерес для багатьох українців. Бійці ЗСУ, як і раніше, роблять все можливе, щоб звільняти населений пункт за населеним пунктом, для чого прицільно знищують ворожу техніку. Наприклад, радіолокаційну, що заважає противнику бути більш точним у ракетних ударах, а також порушує роботу їхніх засобів ППО.

Більше деталей розповіли представники оперативного командування "Південь" у свіжому зведенні від 8 вересня. За словами військових, за останню добу особливих змін у розміщенні та складі російських підрозділів у південних областях України не помічено. Однак це лише на руку нашим хлопцям, які продовжують "працювати" за вже розвіданими ворожими позиціями.

Так, за 7 вересня українським воїнам на цьому напрямі вдалося 13 разів використати авіацію; всього виконано понад 370 вогневих завдань. Повідомляється, що значна частина з них була успішною, адже противник не дорахувався щонайменше 108 солдатів, п’яти танків і трьох РСЗВ "Град". Також наші хлопці та дівчата змогли знищити 15 російських броньовиків, 10 важких гармат і гаубиць і, що напрочуд важливо, пускові установки С-400 та радіолокатор наведення для С-300.

Назва останнього озброєння до війни асоціювалась у більшості із засобами протиповітряної оборони. Проте за півроку повномасштабного вторгнення українці вже вивчили: ракети С-300 нерідко використовуються росіянами як безпосередні снаряди для атаки мирними містами.

Втім, їх має залишитися вже не так багато. Цьому допомагає і той факт, що минулої доби на півдні стало трохи менше ворожих складів. Росіяни втратили їх одразу два — на Миколаївщині.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" публікував прогноз французького генерала, що назвав терміни, в які може бути остаточно звільнено український Херсон.