Повне запустіння та медузний "десант": що відбувається на Федотовій косі в Кирилівці (фото та відео)

Читать на русском
Автор
17050
Померлих після шторму морських жителів прибирати з пляжів нема кому Новина оновлена 28 серпня 2022, 14:03
Померлих після шторму морських жителів прибирати з пляжів нема кому

Раніше на "Федотці" вирувало життя, а зараз тусуються лише медузи та чайки

Кирилівка Запорізької області, яка опинилася у російській окупації, завжди була популярним місцем серед туристів. Однак нинішня ситуація не надто "прихильна" до відпочинку на курорті, тод не дивно, що найбільш улюблені пляжі відпочивальників — на Федотовій косі — прийшли в запустіння і поросли травою.

Про те, як виглядає "Федотка" зараз, розповіли адміністратори Instagram-паблік azovseagram. Вони не лише показали зневіру, яку приніс із собою "російський мір" на українську землю, а й побували на пляжі після серйозного шторму на Азовському морі.

Федотова коса завжди користувалася популярністю серед приїжджих та місцевих. Ще до розвитку курортного бізнесу вона була місцем для приватного кемпінгу та локальних виїздів компаній, а потім почала забудовуватися різними закладами. Для молоді тут був справжній рай – багато кафешок, барів та нічних клубів. Їхня близькість до моря додавала завжди додаткової чарівності такому відпочинку. Варто додати, що саме тут розташовувався один із найбільших в Україні аквапарків — "Острів скарбів", а також дельфінарій "Оскар".

Кирилівка Федотова коса 2022
"Федотка" зараз
Кирилівка Федотова коса 2022
На вулиці ні душі

Зараз більшість курортної інфраструктури на "Федотці" занедбана, а сама вона здається пустельною і безлюдною.

Кирилівка Федотова коса 2022
Відпочивальників немає
Кирилівка Федотова коса 2022
Пляжі через відсутність туристів щедро поросли травою
Кирилівка Федотова коса 2022
Бурхливе Азовське море

Єдиними її мешканцями є чайки, дрібні звірята та, звичайно ж, медузи. Останні "висадили свій десант" 27 серпня – одразу після серйозного шторму. Пляжі Кирилівки просто усіяні загиблими медузами, але прибирати тільця морських мешканців нема кому: окупантам, звісно ж, не до наведення порядку.

Загалом ситуація на Федотовій косі трохи нагадує постапокаліптичну — в окремих місцях здається, ніби тут ніколи не ступала нога людини. І лише наявні споруди і металеві загородження, що злегка покосилися через вплив моря, доводять, що це не так.

Кирилівка Федотова коса 2022
Такою порожньою Федотова коса давно не була
Кирилівка Федотова коса 2022
Кирилівка Федотова коса 2022

Така ситуація, до речі, й у тимчасово окупованому Генічеську. Тут на пляжах також немає відпочивальників, а медузи заполонили весь морський простір.

Також "Телеграф" розповідав про те, як справи у Бердянську, де люди фактично борються за виживання, вимушено сусідуючи з російськими загарбниками.