росія вночі обстріляла Харків та Запоріжжя: фото та відео наслідків

Читать на русском
Автор
3735
Постраждав історичний центр Харкова
Постраждав історичний центр Харкова

Про загиблих внаслідок атаки поки що невідомо

Російські окупанти не зупиняють ударів на сході та півдні України — атакували в ніч проти 27 серпня Харків та Запоріжжя. Удару по Харкову завдали близько 2-ї ночі. Під обстрілом опинилася центральна частина міста Основ’янського та Київського районів. Зокрема, постраждала Павлівська площа.

У нещодавно реконструйованих будинках вилетіли вікна, повідомляє мер Ігор Терехов. Серед постраждалих будівель – історична пам’ятка, будинок купця Адама Піотровського, також пошкоджено школу.

У попередній інформації про постраждалих чи загиблих внаслідок обстрілу не повідомлялося, але на площі утворилася вирва від удару. Місцеві інформаційні спільноти діляться фото та відео наслідків вибуху. Увага – нецензурна лексика на записі.

Обстріл Харкова сьогодні
Наслідки удару
Харків вибухи 27 серпня
Скло вилетіло не тільки в історичних будівлях, а й у будинках харків’ян
Харків обстріл 27.08.2022
Вирви пошкодили дорожнє покриття

У Запоріжжі обстріл також розпочався близько 2-ї ночі. Під ударом опинився не лише обласний центр, а й Запорізький район. Загальна кількість прильотів — 16, під ударом опинилися об’єкти інфраструктури у Шевченківському районі та біля міста. Зазначається, що поки що невідомо про постраждалих внаслідок атаки, повідомляє голова ОВА Олександр Старух.

Напередодні у Запорізькій області окупанти внаслідок обстрілу населеного пункту Кам’янка вбили молоду жінку з двома дітьми 8 та 2 років – вони перебували у будинку, який обстріляли. Також загинув 17-річний юнак з Оріхова. Регіональні спільноти також інформують про обстріл Нікополя в ніч на 27 серпня, окупанти не дають спокою місту вже кілька тижнів. Тим часом російські військові знову збільшили кількість ракетоносіїв в акваторії Чорного моря.