Вибухи, порожні пляжі та очікування України: як живе в окупації Бердянськ (фото, відео)

Читать на русском
Автор
4977
Підготували репортаж про реалії життя на сьогодні в окупованому Бердянську
Підготували репортаж про реалії життя на сьогодні в окупованому Бердянську. Фото Колаж "Телеграфу"

Бердянці безстрашно чекають на деокупацію півдня України

На шостий місяць окупації колись курортний Бердянськ у Запорізькій області досі не прогнувся під гнітом загарбників, — незважаючи ні на що люди вкрай неохоче приймають громадянство росії, а на головного колаборанта Олександра Сауленка чинився замах.

"Телеграф" зібрав останні новини, фото та відео, як живе Бердянськ на середину серпня.

"Руський мир" не пройде

На початку місяця було скоєно замах на зрадника Сауленка, який очолив окупаційну адміністрацію Бердянська, — це досі не дає йому спокою, і зараз він уже впевнено стверджує, що замах безпосередньо курирувала СБУ, оскільки він є "кісткою в горлі" для українських спецслужб.

Також місцеві жителі стверджують, що у Бердянську з кожним днем окупанти вводять все більше обмежень, щоб змусити місцевих мешканців взяти російських паспорт, тоді як паспорти громадян України просто забирають під час "перевірки" будинків. Сам факт таких заходів говорить про те, що бердянці не бажають зрікатися батьківщини і ставати росіянами.

А що там пляжі?

Море в Бердянську останні дні трохи штормове, але тепле, без водоростей і медуз, проте на пляжах можна зустріти зовсім мало людей.

Насамперед це викликано евакуацією з окупації багатьох місцевих мешканців та відсутністю напливу туристів, який спостерігався там щороку раніше.

Окупований Бердянськ серпень 2022
Лежаки на пляжах Бердянська порожні
Окупований Бердянськ серпень 2022
Лише одиниці людей приходять відпочити на морі
Окупований Бердянськ серпень 2022
Відпочиваючих на пляжах можна перерахувати на пальцях

Бердянськ – це Україна!

Незважаючи на всі хитрощі окупантів, жителі Бердянська все одно чекають на повернення під контроль України, — про це свідчать відеоролики, які вони активно публікують у мережі:

Як повідомляв "Телеграф", учора жителів Бердянська в черговий раз також сполохали вибухи в порту.