ЗСУ на Донбасі відійшли з частини позицій, але звільнили два села

Читать на русском
Автор
7384
Війна в Україні
Війна в Україні. Фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупанти користуються перевагою в повітрі та у кількості артилерії

У четвер, 4 серпня, на 162-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну стало відомо, що ЗСУ відійшли з займаних рубежів у районі Авдіївки та у напрямку Бахмута (Донецька область).

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов під час брифінгу, передає YouTube-канал Media Center Ukraine — Ukrinform.

"На Авдіївському напрямку противник активізував штурмові дії для витіснення українських військ із зайнятих рубежів, щоб захопити Авдіївку та Піски", — повідомив він.

Після масованого застосування авіації та артилерії 30 липня підрозділи сил оборони змушені були залишити шахту Бутівка та перейти до оборони на південь від населеного пункту Авдіївка.

Авдіївка на карті України
Авдіївка на карті України

Крім того, внаслідок масованого застосування росіянами артилерії та активних штурмових дій у районах Доломітного та Кодеми, ворогові вдалося потіснити ЗСУ. Наші захисники були змушені покинути Семигір’я та перейти до оборони на східних околицях Кодеми.

Семигорье на карте Украины
Семигір’я на карті України

Громов зазначив, що українським військовим вдалося покращити тактичне становище та просунутися в глибину оборони окупантів у районах Мазанівки, Бражківки, Сулугунівки та Дмитрівки.

"Звільнили два населені пункти — Мазанівка (Донецька область) та Дмитрівка (Харківська область)", — сказав він.

Мазановка и Дмитровка на карте Украины
Мазанівка та Дмитрівка на карті України

Раніше повідомлялося, що в Міноборони України розповіли про кількість загиблих бійців ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення рф.

Нагадаємо, росіяни намагаються прорвати позиції ЗСУ на півдні України.