Під час обстрілу Миколаєва загинув відомий бізнесмен, Герой України (оновлено)

Читать на русском
Автор
10593
Олексію Вадатурському було 74 роки
Олексію Вадатурському було 74 роки

За попередньою інформацією, бізнесмен загинув разом зі своєю дружиною

У неділю, 31 липня, під час сильнішого обстрілу Миколаєва загинув відомий український аграрний бізнесмен Олексій Вадатурський. Разом з ним загинула його дружина. Інформація про смерть власника найбільшої зерноторгової компанії "Нібулон" спочатку просочилася у медіа завдяки джерелам у Миколаївській міській раді.

Одним з перших, як повідомляє "Телеграф", про це написало місцеве видання "Новини N". Пізніше інформацію підтвердив глава Миколаївської ОВА Віталій Кім.

"Миколаїв – Місто-герой. Кожного дня ми втрачаємо наших мешканців, наших воїнів. І сьогодні наше місто втратило свого Героя. Вночі внаслідок обстрілу міста трагічно загинули Герой України, генеральний директор компанії "Нібулон" Олексій Опанасович Вадатурський та його дружина Раїса Михайлівна Вадатурська. Олексій Опанасович зробив багато для Миколаївщини, багато для України. Його внесок у розвиток аграрної та суднобудівної галузі, розбудову регіону неоцінений. Так багато зроблено – так багато можна було б зробити… З повагою та глибоким співчуттям. Спочивайте з миром", — написав він.

Російські снаряди обірвали життя чоловіка на 75-у році життя.

У мережі також з'явилося відео нібито будинку Вадатурського, зруйнованого внаслідок обстрілу.

Зазначимо, що директор "Нібулон" відомий не лише як звичайний аграрій. Із 2005 року він обіймав посаду віце-президента Української зернової асоціації, а також нерідко входив до різних ТОПів українських медіа, як успішний підприємець та один із найбагатших громадян України. 2008 року від президента України Віктора Ющенка отримав звання Героя України — за свій внесок у розвиток аграрної галузі. Конкретна причина — архітектура перевантажувального терміналу компанії "Нібулон", що знаходиться в Миколаєві.

Олексій Вадатурський і Віктор Ющенко
Віктор Ющенко нагороджує Олексія Вадатурського

Слід зазначити, що син простих сільських робітників зміг досягти небувалих висот в аграрному бізнесі. Олексія Вадатурського вважали одним із найуспішніших підприємців в Україні, також його дуже цінували як щедрого мецената — він підтримував фінансово впровадження нових технологій навчання у школах.

2020 року Вадатурський посів 15 місце в рейтингу найбагатших українців на думку журналу "Forbes Україна". Його капітал оцінювався у 450 млн доларів.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про ще одну велику втрату українського народу на війні з росією. Перебуваючи на фронті, пішов із життя відомий співає Гліб Бабич, на слова якого написано не одну пісню.

Також ми писали про смерть свого колеги-журналіста Олександра Савоченка, який став на захист України з перших днів повномасштабного вторгнення рф.