На Хмельниччині пролунали вибухи: що відомо (оновлено)

Читать на русском
Автор
27791
Ракетні обстріли вранці — російська звичка у війні проти України
Ракетні обстріли вранці — російська звичка у війні проти України. Фото rbc.ru

Інформація про постраждалих уточнюється

Під час повітряної тривоги, яка вранці 24 липня "накрила" більшу частину України, на Хмельниччині місцеві жителі чули вибухи.

Згідно з інформацією з регіональних телеграм-каналів, пролунали вибухи в районі Кам’янець-Подільського, на місці ймовірних "прильотів" здіймається дим. Голова обласної адміністрації Сергій Гамалій повідомляє, що відпрацювали системи ППО.

Повітряну тривогу оголосили о 8:13, близько 9-ї ранку з’явилися перші повідомлення про вибухи, повторні повідомлення з’явилися через 20 хвилин.

UPD: Росіяни випустили три ракети "Калібр" по Хмельницькій області, їх успішно збили засоби ППО, — командування Повітряних сил ЗСУ.

Напередодні росія обстріляла Харків, Миколаїв, Кропивницький. Частину ракет вдалося збити силам ППО, але деякі спричинили масові жертви. У Кропивницькому ракети вбили трьох людей, багато поранених.

У суботу також було обстріляно порт Одеси — потрапили неподалік зерносховища. Володимир Зеленський зазначив, що це показує ефективність договорів із росією. Все сталося після підписання напередодні "зернової угоди". Раніше "Телеграф" повідомляв також, що росія атакує на Донбасі — їхньою метою стала ТЕС на Бахмутському напрямку.