Закриті магазини та затишшя на пляжах: як виживає курорт Щасливцеве в окупації (відео)

Читать на русском
Автор
1808
Пляжі в курортному містечку ще ніколи не були настільки безлюдними
Пляжі в курортному містечку ще ніколи не були настільки безлюдними

Люди не ризикують без потреби зайвий раз виходити на пляжний відпочинок

Літній сезон на Азовському морі завжди приносив велику кількість грошей місцевим мешканцям завдяки напливу туристів з усієї України та навіть з-за кордону. Однак зараз містечку Щасливцеве доводиться буквально боротися за виживання, адже воно знаходиться в окупації, а подібний факт не сприяє залученню відпочиваючих.

Як виглядають знамениті пляжі у розпал пляжного сезону, показала одна з місцевих мешканок на YouTube-каналі "Кирилівка.Укр". Жінка спеціально проїхалася раніше найбільш людним місцям Щасливцевого, щоб продемонструвати запустіння і зневіру, що прийшли сюди разом з "рускім міром".

Центральний пляж, улюблений у багатьох відпочивальників, зараз практично пустує. Між поодинокими бажаючими вибратися до моря може залишатися відстань до 100 метрів — там, де раніше яблуку не було де впасти. Жодних криків дітей, зазивних пропозицій придбати їжу чи сувенірну продукцію, а також рятувальників-наглядачів тут немає.

Щасливцеве центральний пляж 2022
Центральний пляж 13 липня

Трохи краща ситуація на пляжі Ліонель — як каже спостерігачка, з невідомих причин. Втім, збільшення місцевих до трьох-чотири компаній замість однієї не надто робить "погоду" відомому курорту на Азовському морі. І така ситуація спостерігається об 11-ій годині дня — ще навіть не пік жарких температур.

Зовсім сумно виглядає і знаменита "Стометрівка" — зона для підприємців, яка облаштована на проході до центрального пляжу. Загальним благоустроєм місцевості тут зайнялися лише у 2018 році, після чого набережна з купою магазинчиків та кав’ярень змінилася на краще. Туристи завжди тут могли придбати щось на згадку чи добре поїсти перед походом на пляж. Однак зараз тут панує запустіння та тиша. Як, у принципі, і скрізь, куди ступає своєю ногою російський окупант.

Щасливцеве стометрівка 2022
Ще ніколи на "Стометрівці" не було так тихо

Єдині, кому зараз найкраще, це місцеві медузи, які без масового напливу відпочиваючих, плавають біля самої кромки берега, насолоджуючись спокоєм.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, як доводиться існувати й іншим курортним зонам на Арабатській Стрілці. Спойлери — скрізь картина дуже схожа, адже відпочивати на пляжі приходять лише найсміливіші місцеві жителі.

Також ми писали про те, що відбувається в Кирилівці, яка завжди славилася своїми місцями для проведення літньої відпустки чи уїк-енду.