Атака на Вінницю: стало відомо, звідки було запущено смертоносні ракети

Читать на русском
Автор
8195
Ракетний удар окупантів забрав життя кількох десятків людей
Ракетний удар окупантів забрав життя кількох десятків людей. Фото Відкриті джерела

Противник не гребує вести війну найбруднішим способом, вбиваючи безневинне населення

Масштабний ракетний удар по Вінниці 14 липня став величезною трагедією для всієї України. Станом на 10 годину вечора було відомо про 23 загиблих, життя яких забрали три російські крилаті ракети. Вони були запущені, до речі, з боку мису Фіолент, що на окупованому Кримському півострові.

Таку інформацію подав пресцентр оперативного командування "Південь" у своєму свіжому ранковому зведенні. Окупантам не муляє використання анексованої української території для знищення мирного населення, яке не має відношення до бойових дій.

Повідомляється, що запуск здійснювався не з території Фіолента, а з малого ракетного корабля, який був поруч із мисом.

Мис Фіолент карта
Мис Фіолент та Вінниця на карті

Використовувалися ракети типу "Калібр", які, ймовірно, мають стартову масу 1770 кг кожна. Довжина таких снарядів становить 6,2 м.

Ракета Калібр
Так виглядають ракети "Калібр"

Свіжої інформації про кількість загиблих станом на шість годин не надходило. Останні дані, датовані 22:00 14 липня, повідомляли про загибель 23 осіб (серед них троє дітей), 117 поранених, які звернулися за медичною допомогою. 66 травмованих було госпіталізовано до лікарні, до їх числа також входять троє неповнолітніх. Пошуки ще 39 осіб, зв’язок із якими був відсутній, тривали всю ніч.

Додамо, що за даними ОК "Південь", на ранок 15 липня в Чорному морі зменшилася кількість російських кораблів — до шести. Серед них три ракетні носії, що мають на борту 24 снаряди, і два великі десантні судна.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, як на ракетний удар по Вінниці відреагував президент Володимир Зеленський. Політик пообіцяв, що окупанти обов’язково дадуть відповідь за скоєне і назвав перший необхідний крок до цього.

Також ми писали про те, якою цинічною брехнею росіяни спробували прикрити вбивство безневинних вінничан.