Ракетний удар по Вінниці: російський чиновник при ООН вразив брехнею

Читать на русском
Автор
31568
Росіяни вдарили ракетами по будинку побуту "Ювілейний" у Вінниці
Росіяни вдарили ракетами по будинку побуту "Ювілейний" у Вінниці. Фото vinnitsa.info

Дипломат країни-агресора каже, що били по об'єкту, де готувалися Збройні сили України

Представники російської влади не перестають вражати виправданням кривавих злочинів своєї армії. Так, ракетний удар по цивільних об'єктах Вінниці, внаслідок якого загинули десятки людей, росіяни назвали "ударом по військових об'єктах.

Як передають пропагандистські ЗМІ, з такою заявою виступив старший радник російського постпредства при ООН Євген Варганов.

Він знову прикрився цинічною брехнею, що "росія стріляє тільки по військових об'єктах", додавши, що Будинок офіцерів у Вінниці — це один з них, хоча останніх років 10 приміщення використовується виключно як концертний майданчик.

"Удару по Вінниці було завдано по будинку офіцерів, де саме готувалися збройні сили України", – цинічно збрехав російський дипломат.

Варто зазначити, що у день обстрілу Вінниці, 14 липня, у тому самому Будинку офіцерів, біля якого влучила російська ракета, мав відбутися благодійний концерт української співачки Roxolana. Виконавиця повідомила, що під час обстрілу постраждали два члени її команди. А пізніше стало відомо, що один з них від отриманих травм помер у лікарні. Ним виявився талановитий звукорежисер родом з Боярки Київської області Євген Коваленко — у момент влучання ракети він залишився у концертній залі, аби налаштувати апаратуру.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що кількість загиблих внаслідок удару росіян по Вінниці продовжує зростати. Дані перевалили вже за два десятки померлих осіб, однак значно більше на момент випуску новини вважалися зниклими безвісти.