Росіяни вдарили ракетами по Вінниці: є загиблі (фото, відео, оновлюється)

Читать на русском
Автор
22292
Ворог намагається стерти українські міста з лиця землі
Ворог намагається стерти українські міста з лиця землі

росіяни нехтують всіма чинними нормами та законами ведення війни

У четвер, 14 липня, окупаційна армія росії знову скоїла військовий злочин. Ракетного удару завдано по Вінниці. Актуальні цифри загиблих та постраждалих дивіться тут.

Станом на 12:15 у Вінниці 12 загиблих (серед них маленька дитина) та 25 поранених, повідомляє ДСНС. Працює 90 рятувальників.

Після повітряної тривоги по всій Україні вранці 14 липня у мережі з'явилися повідомлення про те, що вибухи чути у Вінницькій, Черкаській та Львівській областях. Вінничани інформували про те, що чули щонайменше 3-4 вибухи.

У Телеграм-каналах з'явилася інформація про прильоти. Місцеві жителі публікують фото та відео, що підтверджують обстріл та вибухи. На кадрах люди емоційно обговорюють приліт ворожої ракети. Видно щільний дим, який простягається на кілька метрів від місця удару.

Зверніть увагу, на відео присутня ненормативна лексика!

Варто додати, що інформацію про прильоти, які пролунали після оголошення ракетної небезпеки, повідомили і у Вінницькій міській раді:

"У Вінниці пролунали вибухи. Не виходьте з укриттів. Не поширюйте фото і відео", — йдеться в тексті публікації.

Крім того, народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Телеграмі, посилаючись на власні джерела, написав про те, що у місті під час тривоги було чутно близько чотирьох вибухів.

Згідно з попередніми даними, які ширяться у тутешніх соцмережах, ворожа ракета влучила прямо по одному з цивільних об'єктів міста. Згодом ці відомості на своїй сторінці у Твіттері підтвердив і глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Окупанти випустили ракету по Вінниці, є прильот
Ракетний обстріл Вінниці

Пізніше стало відомо, що внаслідок ракетного обстрілу Вінниці, на жаль, є як постраждалі, і загиблі. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Борзов. Інформація про кількість уточнюється.

"Є приліт у Вінниці. Є загиблі та поранені. Кількість уточнюється. 4 ракети над областю збили сили ППО. Залишайтеся в укриттях до відбою повітряної тривоги!", — написав він.

Крім того, за словами голови Національної поліції України Ігоря Клименка відомо, що три російські ракети поцілили в будівлю, де знаходяться офісні приміщення. Також від ракетного удару постраждали Будинок офіцерів та розташовані неподалік житлові будинки.

Наразі відомо про 6-х поранених та 2-х загиблих, серед яких маленька дитинка. На місці, куди влучили ворожі снаряди масштабна пожежа, котра поширилася на парковку, там горять близько пів сотні автівок.

Президент Володимир Зеленський виклав відео з місця трагедії.

Варто також зазначити, що вибухи лунали також у Черкаській та Львівській областях. Проте, наразі достеменної інформації про те, чи були там прильоти, немає.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що росія продовжує стягувати в акваторію Чорного моря свої кораблі. Наразі на суднах перебуває не менше пів сотні ракет типу "Калібр".