Не хочуть усвідомлювати реальність: Гайдай розвінчав міф про "перемоги" росіян на Донбасі

Читать на русском
Автор
1365
Зруйнована Луганщина
Зруйнована Луганщина

Українські артилеристи змушують росіян тікати

Російські військові успішно звітували про захоплення Луганщини ще тиждень тому, та частина області все ще залишається під українським контролем. Ворог нещадно обстрілює цю частину регіону — біля Білогорівки стягує війська та завдав чотири ракетні удари й сім артилерійських атак.

Про це розповів очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай. Він також відзначив, що окупанти живуть своїми успіхами в березні, змігши за останні чотири місяці посунутися на кілька кілометрів. Вдалося це їм ціною знищення великих міст. Зараз же їм дають відсіч і вони втікають.

Голова адміністрації розповів про ситуацію біля Золотарівки — українські військові накрили артилерією позиції російських загарбників і вони змушені були швидко їх залишити. Атака на Верхньокам'янське не була успішною для окупантів.

Обстріл Луганщини
Наслідки обстрілів з боку рф
Наступ росії на захід від Лисичанська
Золотарівка та Верхньокам'янське знаходяться на захід від окупованих Северодонецька та Лисичанска

Відзначимо, що росвійська атакують з боку Лисичанська в сторону Сіверська. Гайдай повідомляє, що їхні спроби — марні. Крім переміщень ворога, Генштаб також відзначає посилення обстрілів на цьому напрямку.

Раніше "Телеграф" публікував карти бойових дій в Україні від американського Інституту вивчення війни. В них відзначається, що бої також точаться на Сіверському напрямку біля Григорівки.