"Ніхто нічого не здаватиме": Гайдай пояснив ситуацію з Сєверодонецьком

Читать на русском
Автор
10319
Українські бійці невпинно обороняють Батьківщину від ворога
Українські бійці невпинно обороняють Батьківщину від ворога

російські війська намагаються встановити повний контроль над Луганською і Донецькою областями

Українське місто Сєвєродонецьк, яке окупаційна армія росії не полишає спроб захопити під свій контроль, бійці ЗСУ здавати противнику не планують. Єдине, що вони можуть зробити — відступити на більш укріплені позиції.

Про це у середу, 8 червня, під час чергового телемарафону єдиних новин повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, детальніше розповідаючи проте, що зараз відбувається у місті, де ведуться запеклі бої українців з окупантами.

"Ніхто взагалі нічого не складатиме (мова про зброю — ред. редакцією). Навіть якщо нашим військовим доведеться відійти на більш укріплені позиції, бо все цілодобово обстрілюється, то це не означатиме, що хтось здає місто. Нашим хлопцям, захисникам дуже боляче чути це формулювання, що щось там "здається", — прокоментував ситуацію він.

Перевірені новини про війну і не тільки — шукайте в нашому Telegram

Окрім того, Гайдай додав, що в місті не припиняються запеклі бої, тож вся зброя, яку має російська армія, все "зараз туди і летить". За його словами, найближчими днями задача у військового командування росіян – захопити місто повністю і перерізати трасу Бахмут – Лисичанськ.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що напередодні президент України Володимир Зеленський виступив із заявою щодо Сєвєродонецька, наголосивши, що загроза наступу росіян в цьому напрямку не зникла.

Також нагадаємо, що окупаційна армія росії не припиняє вести запеклий наступ на український Сєвєродонецьк, околиці якого їм вже вдалося частково захопити.