ЗСУ зловили окупантів у пастку у Сєвєродонецьку: подробиці від Арестовича

Читать на русском
Автор
3912
ЗСУ продовжують боротися за Сєвєродонецьк
ЗСУ продовжують боротися за Сєвєродонецьк. Фото telegraf.com.ua

Завдяки тактичній хитрості росіяни втратили можливість наступати

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович повідомив, що українські військові пішли на хитрість у Сєвєродонецьку, який окупанти криють ракетами та артилерією.

Подробиці Арестович опублікував у четвер, 2 червня, у власному Telegram-каналі. Радник Єрмака зазначив, що російські війська вдалося затягнути в пастку, зімітувавши "здачу" Сєвєродонецька.

Перевірені новини про все — шукайте у нашому Telegram

"Ми втягнули російські війська в пастку в Сєвєродонецьку, вдало "здавши" місто. Зараз російське командування перебуває у шоку. Вони вже відрапортували про взяття СД, коли наші війська завдали жорсткого зустрічного контрудару і зараз мочать московських товаришів у м'ясо — не дивлячись на їхню перевагу в авіації та артилерії", — повідомив Арестович.

За його словами, за Сєвєродонецьк зараз йдуть дуже жорсткі бої, а через тактичну хитрість ЗСУ росіяни змушені кидати всі сили на утримання позицій. Про повне захоплення міста вже не йдеться.

Ба більше, як зазначив Арестович, деякі російські солдати потрапили у Сєвєродонецьку в полон.

Нагадаємо, що 31 травня російські окупанти завдали ракетного удару по хімзаводу "Азот", пошкодивши цистерну з азотною кислотою. Як повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, у бомбосховищах заводу можуть знаходитися 800 мирних жителів, які ховаються там від обстрілів.

Раніше "Телеграф" повідомляв, яке значення має Сєвєродонецьк для України, і чому росіяни так хочуть його окупувати.